ICIT ontwikkelt toeristische websites Drenthe.doc

ICIT ontwikkelt toeristische websites Drenthe.doc van Icit Solutions

Door: Icit Solutions  05-09-2008

Vanuit het door ICIT ontwikkelde content management platform Xtive CMS zullen de volgende websites worden aangestuurd en beheerd:

Recreatieschapdrenthe.nl

De algemene website van het recreatieschap zal in een nieuw en modern jasje worden gestoken. Op een aantrekkelijke en transparante wijze zullen bezoekers van de website geïnformeerd worden over de verschillende activiteiten van de organisatie.

Online kennisbank

Ambtenaren binnen de provincie Drenthe kunnen de online kennisbank gebruiken voor het inzien, plaatsen en uitwisselen van documenten. Het gaat hierbij uiteraard om documenten op het gebied van recreatie binnen Drenthe. Deze kennisdocumenten variëren van audio- tot videofragmenten, en van foto’s tot PDF bestanden. Op deze manier zal de kennisbank uitgroeien tot dé online bibliotheek van recreatiedocumenten in de provincie Drenthe.

Website ‘Fietsknooppunten’

Binnen Nederland staat Drenthe bekend als fietsprovincie. Binnen een nieuwe website zullen niet alleen bestaande fietsroutes worden gepubliceerd, maar kan men ook zelf een route samenstellen. Dit zal gebeuren op basis van knooppunten die met elkaar worden verbonden. Deze innovatieve website zal een erg handig instrument worden voor recreatiefietsers in Drenthe.

Over Recreatieschap Drenthe

Drenthe is voor de meeste toeristen herkenbaar als een samenhangend toeristisch gebied. Mede daarom is het van het grootste belang dat de gemeenten zeer nauw samenwerken. Om dit zo goed mogelijk te coördineren zijn al in 1974 drie Recreatieschappen gevormd die in 1998 tot één Recreatieschap Drenthe zijn gefuseerd.

Het Recreatieschap Drenthe heeft meer en meer een centrale rol binnen het recreatieve/ toeristische werkveld in Drenthe. De bereidheid van de Drentse gemeenten om via het Recreatieschap Drenthe tot een bundeling van krachten te komen, geeft een stimulans aan het toeristisch product Drenthe en het hierin actieve toeristische bedrijfsleven.

Meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Dhr. Joël Heiner ([email protected]) of kijk op www.icit.nl