Een tuin vol onvergetelijke groenten

Een tuin vol onvergetelijke groenten van Volkskeuken Culinair

Door: Volkskeuken Culinair  15-06-2011
Trefwoorden: Scholen

    

Een tuin vol onvergetelijke groenten ……….Van schop tot bord

Lezing:  Historische groenten tuinen, proeven, ruiken en ervaar en  een wandeling over de Oerakker

In de tuinen van de Cuynder, Donkerbroek start Carolina Verhoeven uit Haulerwijk met ingang van 24 juni 2011 een cyclus van 4 lezingen met als thema: Culinaire Historie ,tuinieren het hele jaar rond.

Zomer: Elke dag vers , pesto uit eigen tuin zuring, zevenblad en bieslook

Herfst:  Zorgen voor de winter, inmaken en bewaren.

Winter: Oogsten en eten uit je wintertuin.

Voorjaar: Genieten van de voorjaarstuin, zaai-plan en combinaties bloemen groenten tuin.

Vele volkstuinders hebben de oude  bijna vergetelijke groenten ontdekt,  de hang naar oude groente soorten uit eigen tuin is groot. Maar wie kent nog de het Friese Woudboontje, eeuwige moes of warmoes mergkool, aardperen, gele peen, kardoen en het oerbietje. ?

Nederland heeft door de eeuwen heen een verrassend gevarieerde en rijke eetcultuur gekend. Leer en ervaar en proef  de oorspronkelijke smaak van deze groenten.

Neem de tijd om te genieten.

De Tuinen van de Cuynder in Donkerbroek zijn tuinen  met vele verassende authentieke en onvergetelijke groenten-kruiden –fruit .

Elk seizoen zal er een lezing zijn over de herkomst en culinaire wetenwaardigheden  van deze groenten en fruit soorten.

Een lezing waar alle zintuigen geprikkeld zullen worden. Met veel historische wetens waardigheden achtergronden.

Op deze avonden zult u kunnen proeven, ruiken maar vooral genieten.

1e lezing   24 juni                   19.30 uur 2011

2e lezing  26 augustus           19.30 uur 2011

3e lezing  30 september         19.30 uur 2011

4e lezing   29 februari            19.30 uur 2012

Entree voor deze avonden zijn incl. koffie-thee hapje en sapje € 5,- pp

Voor inlichtingen kunt u zich opgeven bij : [email protected]

Of   [email protected]

0516-426626   Locatie :De Cuynder  't Hoogezand 3  8435 VR Donkerbroek

Trefwoorden: Scholen

Ander nieuws en updates van Volkskeuken Culinair

15-06-2011

OER BROOD BAKKEN

     Oer brood bakken in op hout gestookte veld oven en bakhuisje Bak dagen in op hout gestookte ovens   9-10 september Historische groentetuin de Cuynder Donkerbroek Buiten koken is in. Wat is er smakelijker dan vers gebakken oer brood en of kruiden brood uit een op takken hout opgestookte oven. Professionele bakkers van Brandhof bijzonder brood, laten u de kneepjes zien van vers gebakken brood, U kunt leren, proeven en genieten van alle technieken van deze buite