OER BROOD BAKKEN

Door: Volkskeuken Culinair  15-06-2011

    

Oer brood bakken in op hout gestookte veld oven en bakhuisje

Bak dagen in op hout gestookte ovens  9-10 september Historische groentetuin de Cuynder Donkerbroek

Buiten koken is in.

Wat is er smakelijker dan vers gebakken oer brood en of kruiden brood uit een op takken hout opgestookte oven.

Professionele bakkers van Brandhof bijzonder brood, laten u de kneepjes zien van vers gebakken brood, U kunt leren, proeven en genieten van alle technieken van deze buitenovens. Op het biologische historische tuinen van de Cuynder leert u hoe u zelf uw kruiden en fruit kunt drogen. Om te bewaren voor later, lekker in uw voorraad kast.

Carolina Verhoeven van de Academie Culinaire Historie uit Haulerwijk geeft tevens op beide dagen een lezing over het roken drogen en bewaren van groente en fruit.

De lezingen zijn om 13.00 en 15.00 uur.

Ook het roken van vis en paling en het koken in een Dutch oven komen aan bod.

U kunt beide dagen bezoeken, zaterdag 9 en zondag 10 september van 112.00 tot 17.00 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Tuinderij de Cuynder

t’Hoogezand 3

8435 VR

Donkerbroek

www.decuynder.nl


Ander nieuws en updates van Volkskeuken Culinair

Een tuin vol onvergetelijke groenten van Volkskeuken Culinair thumbnail
15-06-2011

Een tuin vol onvergetelijke groenten

     Een tuin vol onvergetelijke groenten ………. Van schop tot bord Lezing:   Historische groenten tuinen, proeven, ruiken en ervaar