Kort geding Makelaarsland vs. beetjehulp.nl

Kort geding Makelaarsland vs. beetjehulp.nl van Beetjehulp.nl

Door: Beetjehulp.nl  26-11-2008
Trefwoorden: Makelaar, Beetjehulp.nl

Makelaarsland en beetjehulp.nl zijn beide NVM-makelaarskantoren die woningverkopers ondersteunen bij het zelf verkopen van hun huis. De werkwijze van beide kantoren verschilt echter. Net zoals bij beetjehulp.nl wordt de dienst van Makelaarsland ondersteund vanuit een landelijk kantoor en met een internetsysteem. Het belangrijkste verschil zit echter in de dienstverlening. Beetjehulp.nl zet een lokale NVM-makelaar o.a. in bij het vaststellen van de juiste vraagprijs.

Bij Makelaarsland wordt dit, volgens de website van Makelaarsland, gedaan door de Taxatheek. De taxateurs van de Taxatheek zijn volgens www.taxatheek.nl gespecialiseerd in het vaststellen van de waarde van uiteenlopende soorten gebouwen en terreinen. Deze taxaties kunnen bijvoorbeeld fiscale, financiële of juridische doelen hebben. Op haar website geeft de Taxatheek nadrukkelijk aan niet te bemiddelen in onroerende zaken. De taxateurs van de Taxatheek zijn dus geen makelaars en taxeren éénzijdig: zonder actueel inzicht in de vraag naar vergelijkbare woningen in de buurt. De beetjehulp-makelaar daarentegen spreekt dagelijks met zoekers, kopers en verkopers in de lokale woningmarkt. Hierdoor kunnen zij uiteindelijk een optimale vraagprijs bepalen, waarin rekening is gehouden met de actuele vraagzijde van de markt. De deskundigheid en ervaring van een makelaar is zeker in de huidige, onzekere woningmarkt van groot belang.

Ook in het vervolgtraject zitten grote verschillen. Na de waardebepaling wordt het vervolgtraject verder door de opdrachtgever zelf uitgevoerd en vanuit Heerhugowaard begeleid door Makelaarsland. Beetjehulp.nl werkt met een landelijk netwerk van lokale NVM-makelaars (de beetjehulp-makelaar). Zij helpen de woningverkopers bij het vaststellen van de juiste vraagprijs en bij het presenteren van de woning. Nadat de klant zelf de eerste bezichtiging heeft gedaan, neemt de beetjehulp-makelaar de tweede bezichtiging voor zijn rekening en biedt waar nodig begeleiding. De beetjehulp-makelaar onderhandelt en zorgt samen met de centrale backoffice voor een correcte afhandeling. De dienst van beetjehulp.nl kost 999,- euro.

Beetjehulp.nl is van mening dat de klant een beter resultaat bereikt als hij samen met een lokale specialist zijn huis verkoopt. De beetjehulp-makelaar kent de lokale woningmarkt, kent de verkoper persoonlijk, heeft de woning uitvoerig bekeken bij de waardebepaling, en heeft de woning aan de latere bieder laten zien. Deze persoonlijke aanpak leidt volgens beetjehulp.nl tot een beter verkoopresultaat.

Het kort geding spitst zich toe op de werkwijze bij het bepalen van de waarde van een woning en de onderhandelingen tussen verkoper en koper. Het kort geding dient op 1 december 2008.

- einde -

Trefwoorden: Beetjehulp.nl, Makelaar,