Astronaut gerobotiseerd melksysteem: verkopen Lely schieten als een raket omhoog.

Door: Lely Center Noord  17-05-2006
Trefwoorden: Landbouw, Veehouderij, Melkrobot

Hoewel er pas vier maanden voorbij zijn, blijkt 2006 nu al een erg goed jaar te zijn voor Lely's Astronaut melkrobot. De belangstelling voor gerobotiseerd melken is wereldwijd enorm toegenomen. Zelfs in landen - zoals Tsjechië en Korea - waar Lely nog maar kort geleden is gestart met de verkoop van Astronaut melkrobots. Alleen al in de eerste 14 weken van 2006 verkocht Lely hetzelfde aantal melkrobots als gedurende het hele jaar 2005.

Alexander van der Lely, CEO van Lely, vat de situatie als volgt samen: "Wij voorzien dat 2006 ons beste jaar ooit zal worden. Net als onze klanten zijn wij erg blij met de snelle acceptatie van ons totaal nieuwe concept voor melken met geavanceerde melktechniek: de Astronaut A3 melkrobot. Hoewel we blij zijn met ons commerciële succes zijn we zo mogelijk nog enthousiaster over de overweldigende toegenomen interesse in gerobotiseerd melken. Melkveehouders die hun bedrijfsstrategie en toekomstplannen zorgvuldig onder de loep nemen, realiseren zicht steeds meer dat investeren in automatisering de grootste kans geeft op gezonde, winstgevende bedrijfsresultaten. Wij zien het als een compliment aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Lely producten dat wij kunnen profiteren van de toegenomen groei en zo ons marktaandeel zeker kunnen stellen."

Inmiddels is Lely druk bezig met het verdubbelen van de productiecapaciteit om tegemoet te kunnen komen aan de vraag voor Astronaut melkrobotsystemen. Uiteraard verliest Lely de hoge kwaliteitseisen die zij aan haar producten stelt hierbij niet uit het oog.

Trefwoorden: Landbouw, Melkrobot, Veehouderij

Contact Lely Center Noord

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share