Gevonden worden op het internet belangrijker dan het uiterlijk van uw site!

Gevonden worden op het internet belangrijker dan het uiterlijk van uw site! van Primetech Heerenveen

Door: Primetech Heerenveen  13-09-2007
Trefwoorden: Media, Website, Design

Mensen, bedrijven ontdekken steeds meer  hoe belangrijk het is dat hun website goed wordt gevonden door bekende zoekmachines zoals Google. Daarom hier een korte uitleg over zoekmachines, hoe ze werken en een aantal tips om de vindbaarheid van uw website te vergroten.

Hoe werkt een zoekmachine?
Een zoekmachine bevat een hele grote database met daarin informatie over websites op het internet. Deze database wordt gevuld door de zoekrobot van de zoekmachine (spiders of crawlers genoemd). Zo’n robot scant het internet af en leest de pagina’s die hij tegenkomt en bewaart van alle pagina’s de nodige informatie in de database van de zoekmachine.

Informatie die de zoekrobot opslaat verschilt per zoekmachine maar in elk geval wordt er gekeken naar de letterlijke tekst die op de webpagina voorkomt. Woorden die op de gescande webpagina voorkomen zijn trefwoorden waarop de betreffende pagina in de zoekmachine gevonden kan worden.

Naast de paginatekst kijken zoekmachines ook naar zaken als:

De pagina titel (zichtbaar in de titelbalk van de browser)
Andere pagina’s van uw website
Websites die naar uw website linken
Populariteit van websites die naar uw site linken
Teksten op websites die naar uw site linken
De url van de pagina
De datum van de laatste wijziging
“Alt” tags (beschrijvingen van afbeeldingen)
Meta tags (niet alle zoekmachines)
Domeinnaam en pagina titels
Gelet op het bovenstaande weet u al een beetje waarop u moet letten. Belangrijk is in elk geval te bedenken welke zoektermen relevant zijn voor uw website. Waarop wilt u gevonden worden? Schrijf de belangrijkste zoekwoorden op. Vervolgens is het zaak dat deze trefwoorden ook daadwerkelijk onderdeel worden van de teksten op de website. Indien mogelijk zorg er dan voor dat de belangrijkste zoekterm onderdeel is van de domeinnaam. Andere belangrijke zoektermen kunnen opgenomen worden in de pagina titels op uw website.

Pagina inhoud
Zorg voor nuttige inhoud en verwerk daarin de genoteerde zoektermen of zoekzinnen. Alle tekst draagt bij aan de vindbaarheid van de site. Tekst die vroeg in de pagina wordt geplaatst, wordt meer gewaardeerd door zoekmachines dan overige tekst. Zorg er daarom voor dat de trefwoorden/zoekwoorden hoog in de pagina, zeker in de eerste alinea voorkomen.

Gebruik de koppen <h1> en <h2>. De tekst die tussen de <h1> en <h2>- tags staat wordt zwaarder gewaardeerd door zoekmachines. Het is verstandig om de pagina te beginnen met een <h1> tag. De <h2>-tag kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld titels of kopjes van alinea’s.

Plaats sleutelwoorden in:

De titel
De omschrijving
De koppen
Pas wel op dat je dit niet overmatig doet, anders verwijdert de zoekmachine de website uit het bestand. Wat ook goed werkt om meer bezoekers te krijgen is om de bezoeker iets aan te bieden wat te maken heeft met het product of de dienst. Bijvoorbeeld gratis materiaal, handige links etc.

Inkomende links
Als uw eigen site goed is dan moet er gekeken worden naar sites van anderen. De beste manier om hoog in Google en andere zoekmachines te komen is om de buitenwereld te laten linken naar uw website. De score van uw site bij Google hangt voor een belangrijk deel af van de links die naar uw website verwijzen. Begin met het benaderen van websites die iets te maken hebben met uw eigen website en vraag of zij een link willen plaatsen naar uw website. Biedt altijd ook een link terug aan. Voor bedrijven valt bijvoorbeeld te denken aan branche verenigingen, partners e.d.

Uitbesteden
Bij PrimeTech Media houden we tijdens de bouw van een website al rekening met de belangrijkste technische factoren om uw website goed vindbaar te maken. Hierdoor worden websites die door ons gebouwd worden goed geïndexeerd door zoekmachines. Uiteraard is het schrijven van goede teksten en een goed promotieplan voor uw website net zo belangrijk. Daarbij denken wij graag met u mee om u verder te helpen. Wilt u meer weten dan kunt u altijd contact opnemen.

Trefwoorden: Design, Goed Gevonden, Hosting, Media, Primetech, Webdesign, Webhosting, Website, Zoekmachine, Zoekmachinemarketing,

Contact Primetech Heerenveen

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share