Efficiënte en overzichtelijke zorg voor chronisch zieken

Door: TeleMC teleconsultatie en functieonderzoek  06-07-2011
Trefwoorden: Ketenzorg, Chronische Zorg, fundusscreening

Samenwerking TeleMC en KIS VitalHealth.

VitalHealth en TeleMC koppelen hun ICT-systemen. Hierdoor kunnen huisartsen en praktijkondersteuners vanuit hun VitalHealth Ketenzorg Informatie Systeem (KIS) eenvoudig telediagnostiek voor hun patiënt aanvragen. Zo kunnen huisartsen nog sneller onderzoek aanvragen, uitslagen ontvangen, op afstand een specialist consulteren of de patiënt doorverwijzen.

Met telediagnostiek is het gemakkelijker om functieonderzoek digitaal aan te vragen en/of te ontvangen. Dit gaat om onder andere oogscreening, hartfilmpjes, longfunctiemeting en bloeddrukmeting. Door de koppeling met VitalHealth kunnen praktijkondersteuners de afspraak voor de patiënt direct in de agenda van het diagnostisch centrum plannen. Nadat het functieonderzoek heeft plaats gevonden, wordt dit beoordeeld door de specialist in het TeleMC systeem. Waarna de uitslag digitaal, inclusief beeldmateriaal zoals fundusfoto’s, teruggekoppeld wordt naar de huisarts in het KIS.

Eigen regie
Door deze manier van werken behoudt de huisarts de regie en kan zich richten op de patiënt in plaats van op de technologie. Relevante gegevens hoeven maar één keer ingevuld te worden en een uitslag kan, wanneer daartoe aanleiding is, via een teleconsult eenvoudig door de huisarts voorgelegd worden aan een specialist in een regionaal ziekenhuis. Hierdoor wordt de patiënt een gang naar het ziekenhuis bespaard. 

Het Diagnostisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat als eerste aan de slag met deze functionaliteit van VitalHealth KIS en TeleMC.

Trefwoorden: Chronische Zorg, fundusscreening, Ketenzorg, telediagnostiek,

Contact TeleMC teleconsultatie en functieonderzoek

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van TeleMC teleconsultatie en functieonderzoek

Nieuwe website TeleMC online van TeleMC teleconsultatie en functieonderzoek thumbnail
07-12-2011

Nieuwe website TeleMC online

TeleMC verbindt zorgverleners


10-08-2011

Oogonderzoek dichter bij de patiënt

Vanaf 19 juli 2011 werken 125 optometristen van de stichting Oog voor Gezondheid (OVG) samen met TeleMC. Belangrijk voordeel voor de patiënt die oogfoto's wil laten maken, is dat hij of zij terecht kan bij een optometrist in de buurt.


06-06-2011

ZorgDomein en TeleMC slaan handen ineen

Verbetering patiëntenzorg door samenwerking: ZorgDomein en TeleMC slaan handen ineen via tab Telezorg.