Zillinger Molenaar & Verdonk advocaten Heerenveen, Friesland

Door: Zillinger Molenaar & Verdonk Heerenveen (Friesland)  11-02-2009
Trefwoorden: Advies, Advocaten, RijbewijsIedereen kan in aanraking komen met het strafrecht. Je kan bijvoorbeeld als verdachte worden aangemerkt terzake een mishandeling, openlijke geweldpleging, diefstal of rijden onder invloed. Maar ook het rijden met een auto zonder geldige (WAM) verzekering valt onder het strafrecht.

Het is altijd aan te raden om een advocaat in te schakelen zodra je in aanraking komt met het strafrecht (de politie).

Het doet er niet toe of je het nou ‘gedaan hebt’ of niet. Het gaat er namelijk in eerste plaats om of bewezen kan worden waarvan je wordt verdacht. Als er onvoldoende bewijs is, kan je immers ook niet als dader worden aangemerkt.

Als er wel voldoende bewijs is moet afgevraagd worden of je als dader straf verdient. Het is heel erg belangrijk dat de rechter een goed beeld krijgt van je persoonlijke omstandigheden. Van belang is niet alleen hoe je er emotioneel voorstaat (is er sprake van stressfactoren, emotionele/psychologische problemen), maar ook hoe je er financieel voor staat (schulden, inkomen). Ook bij het naar voren brengen hiervan kan een advocaat helpen. Die weet immers precies waar een rechter op let.

Ook als je een boete (transactievoorstel) krijgt kan e.e.a. soms door een advocaat worden nagekeken. Soms kan je ervoor kiezen om de zaak toch voor de rechter te laten komen. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de boete of de hoogte ervan.

Als je een nacht (of meerdere) hebt doorgebracht in een politiecel, maar je krijgt geen boete en hoeft niet voor de rechter te verschijnen, kan namens jou kosteloos een schadevergoeding worden gevorderd (€ 105,-- per nacht).

Verder kan er door een advocaat ook actie ondernomen als er door de politie spullen in beslag zijn genomen of wanneer je een klacht hebt over een politieoptreden.

Ook terzake een verlenging van een TBS kan je telkens kosteloos door een advocaat worden bijgestaan.

Ook als je slachtoffer bent geworden van een misdrijf kan je een advocaat inschakelen. Je kan een schadevergoeding eisen van de dader. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een straat- en contactverbod te vorderen. (Dit valt – strikt genomen – niet onder het strafrecht.)

Voor mensen met een bijstandsuitkering of een laag inkomen is een strafrecht advocaat in principe altijd gratis omdat gebruik kan worden gemaakt van gesubsidieerde rechtsbijstand (‘pro deo’ of ‘advocaat van onvermogen’). Als je weinig of geen inkomen hebt is het dus ‘zonde’ om geen advocaat in te schakelen.

Informeer gerust telefonisch naar de mogelijkheden.

Mr. A.A. scholtmeijer is sinds 2002 werkzaam bij Zillinger Molenaar & Verdonk Advocaten te Heerenveen en houdt zich bezig met het strafrecht.

Zillinger Molenaar & Verdonk Advocaten
K.R. Poststraat 80-1
8441 ER Heerenveen
Tel. 0513 – 623 666
Fax:0513 – 625 546


e-mail:

 

 

 

rechtswinkel, bedrijf, voorwaarden, zaak, dossier, echtscheiding, alimentatie, vfas, groningen, zwolle, amsterdam, utrecht, papendal, rotterdam, stipendium, toelage, schade, schadevergoeding, instituut, sportrechtspraak, bond, knvb, stadionverbod, spel, klacht, sportrecht, sporter, topper, topsport, zmv, heerenveen,

 

Trefwoorden: Advies, Advocaat, Advocaten, Advocatenkantoor, Dagvaarding, Delict, Diefstal, Gratie, Griffie, Heling, Jeugd, Kanton, Klacht, Moord, Oproep, Recht, Rechtbank, Rechter, Rijbewijs, Rijden Onder Invloed, Straf, Strafrecht, Strafzaak, Taakstraf, Wetboek,

Contact Zillinger Molenaar & Verdonk Heerenveen (Friesland)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share