Regeneratiezout waterontharder online bestellen

Regeneratiezout waterontharder online bestellen van Aquacell - Waterontharders | Waterontharder

Door: Aquacell - Waterontharders | Waterontharder  19-12-2007

Waterontharding -het principe van ionenwisseling met regeneratiezout-

Voor waterontharding ofwel het ontharden van water gebruikt men een kunstmatig gefabriceerde harssoort. Deze hars bestaat uit miljoenen kleine bolletjes die erg veel lijken op basterdsuiker. Kalkdeeltjes uit hard water hechten zich aan deze bolletjes wanneer ze hiermee in aanraking komen. Op deze manier kan de hars een bepaald volume aan hard water ‘kalkvrij’ maken voordat er verzadiging van de harsbolletjes optreedt .

Wanneer de hars verzadigd is kan deze ook weer ‘schoongespoeld’ worden met behulp van regeneratiezout. Dit regeneratiezout bevat namelijk natriumionen die, wanneer ze in oplossing door de hars gespoeld worden, de kalkdeeltjes meenemen naar de afvoer.

Aangezien vooraf bekend is na welke hoeveelheid hard water die verzadiging optreedt, kunnen de spoelingen met regeneratiezout hierop worden afgestemd. Bij een volumegestuurde waterontharder gaat dit automatisch. Deze waterontharders maken gebruik van watertellers die erg lijken op die van uw eigen watermeter. Wanneer ze registreren dat het maximaal aantal liters bereikt is, maken ze zelf een oplossing aan van regeneratiezout en spoelwater.

Dit regeneratiezout voor waterontharders kunt u gemakkelijk online bestellen.

Meer lezen over waterontharders?

Heeft u al een waterontharder en u wilt regeneratiezout bestellen?

Kijk dan op www.aquacell-waterontharder.nl


Contact Aquacell - Waterontharders | Waterontharder

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share