“Wij willen niet meer zonder onze waterontharder in IJsselstein.”

“Wij willen niet meer zonder onze waterontharder in IJsselstein.” van Aquacell - Waterontharders | Waterontharder

Door: Aquacell - Waterontharders | Waterontharder  10-12-2008

“Het zal wel,” dacht Theo Berkemeijer altijd als hij advertenties zag voor Waterontharders. “Magneetjes waar ik niet in geloof of dure filters voor veel te weinig water.” Nee, bij de familie Berkemeijer komen er geen flauwekuldingen in huis.

Totdat die folder in de bus viel; over een systeem dat gebaseerd is op ionen uitwisseling. “Dat zag er een stuk serieuzer uit en de resultaten leken veelbelovend, maar mijn hemel; wat een vreselijk gedoe met die zware zakken zout zeg!”
Het zijn drukke tijden voor de onafhankelijk werkende risk manager, die met zijn vrouw en twee jonge kinderen in IJsselstein woont. Toch stak hij flink wat tijd in onderzoek naar andere aanbieders van het wateronthardingssysteem.

En toen zag hij het concept van de AquaCell Waterontharder. “Klein, elegant, efficiënt. Beslist niet goedkoop als je hem met sommige andere vergelijkt. Maar dat zijn dan enorme kasten met een even enorme zouthonger. Bij de AquaCell waterontharder geen gesleep met zakken van 25 kilo, maar heel af en toe twee blokken van 4 kilo plaatsen. En hij gebruikt geen stroom!”

Echte klachten over de hardheid van het water had Berkemeijer niet, hoewel het kraanwater in IJsselstein ruim 12* scoort en dat is ‘heel hard’. “Maar ik zag natuurlijk wel die vlekken en kringen en korsten op en rond kranen en zo. Sinds een jaar hebben we daar geen last meer van, want zo lang hebben we nu een AquaCell. Ik vroeg die firma om informatie en toen kwam er een meneer Dijkstra langs. Die wil ik nog een compliment maken, want zijn persoonlijke benadering is heel goed. Rustig en duidelijk, geen geneuzel.”

Oh, en als hij dan toch complimenten aan het uitdelen is; “Eén keer hebben we een storing gehad. Naar achteraf bleek omdat er vuil in het waterleidingnet was geraakt. De dag erna werd zonder discussie het hele apparaat vervangen.” Een AquaCell krijgt vijf jaar volledige garantie mee.

Na lang nadenken weet Berkemeijer ook een onvolkomenheid te noemen. “Ik ben gek op gadgets, daarom vind ik dat dit mooie apparaat uitgerust moet worden met een alarmsignaaltje, een zoemer of zo, wanneer er een nieuw zoutblok in moet. Want dat moment laat zó lang op zich wachten dat je het gewoon zou vergeten.”
Maar dat zou hij bij het aanrecht of onder de douche gauw genoeg merken. “Voordat we hem hadden wisten we niet dat we er behoefte aan hadden. Maar nu zouden we niet meer zonder kunnen. Het water voelt lekker zacht aan, een beetje crèmig. En het smaakt ook heerlijk.”

* De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 15. Boven een hardheid van 5 wordt waterontharding voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden.

Meer informatie: www.aquacell-waterontharder.nl of bel naar 088 – 98 99 100


Contact Aquacell - Waterontharders | Waterontharder

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share