Nieuw zitconcept Delphi

Nieuw zitconcept Delphi van Erik Jørgensen

Door: Erik Jørgensen  22-05-2007
Trefwoorden: Comfort, Loungen, Deens Design

Delphi: concept met veel comfort
Het begrip bank doet eigenlijk te kort aan het zitconcept dat achter Delphi schuil gaat. De Delphi bestaat uit maar liefst 11 modules die zeer veel mogelijkheden bieden. Zo kan bijvoorbeeld de chaiselounge als zodanig worden gebruikt, maar door deze te draaien wordt – geschakeld met andere module(s) – het onderdeel van een totale bankopstelling. Er zijn er 2 zitdiepten, waardoor je binnen een en dezelfde opstelling zowel heerlijk kunt loungen als actief kunt zitten. Het comfort is door de gebruikte technieken van diverse soorten zeer hoogwaardig materiaal uitermate hoog. Op het oog verwacht je van deze bank een actieve en relatief strakke zit. De Delphi heeft echter het comfort van een bank met losse zitkussens, maar niet de onhebbelijkheid van het wegzakken/schuiven hiervan.

Delphi wordt geleverd in tal van kleuren stof en leer, een mix van beide bekledingen is ook mogelijk. Middels contrasterende stiksels krijgt de bank een speels, maar geenszins tijdelijk accent mee. Het onderstel is in zowel RVS als onbehandeld eikenhout verkrijgbaar, hetgeen de mogelijkheid om de bank geheel naar uw wens te modelleren verder toeneemt.

Accessoires
De Delphi-serie bestaat naast diverse zitelementen uit verschillende formaten poefs, kussens, speciaal vervaardigde dekens en een “petplace” zodat ook uw huisdier het comfort van de Delphi kan ervaren.

De ontwerper: Hannes Wettstein
Hannes Wettstein (Ascona, Zwitsterland 1958) ontwierp samen met zijn team reeds vele meubels, interieurs en producten, allemaal voor topmerken over de hele wereld. Sinds 1982 ontwerpt zijn firma meubels voor gerenommeerde en grote merken. Naast zijn ontwerpwerkzaamheden gaf Hannes Wettstein o.a. les als professor op de Hogeschool voor vormgeving in Karlsruhe.
Eyes: ranke blikvanger
De EJ Eyes bestaat uit een polyurethaan koudschuim zitting overtrokken met hoogwaardige stof. Twee grote buttons in de rug in contraterende stof zorgen voor de naam en het bijzondere en speciale effect van de stoel. De zitschaal rust op een verfijnd en eenvoudig ontworpen stalen frame. Voor dit ranke ontwerp tekenden Johannes Foersom en Peter Hiort-Lorenzen, een team dat al bijna 25 jaar bijzondere ontwerpen voor Erik Jørgensen ontwikkelt.

De Eyes is uitstekend geschikt als comfortabele wachtkamerstoel, en misstaat zeker niet in conferentieruimten en kantoren. Maar als exclusieve restaurantstoel of gewoon als diningstoel in het interieur komt de Eyes ook mooi tot zijn recht.


Meer informatie en beeldmateriaal
Voor meer achtergrondinformatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jan Blaauw, vertegenwoordiger van Erik Jørgensen in de Benelux, telefoon 058 2138405 of 06 512 251 01. Mailen kan ook: [email protected]
www.erik-joergensen.com

Trefwoorden: Comfort, Deens Design, Loungen, Optimaal Zitten, Zitconcept,