museumschip Courier gaat Dokkum 'ervaren'

museumschip Courier gaat Dokkum 'ervaren' van Museumschip.nl

Door: Museumschip.nl  10-01-2009
Trefwoorden: Bedrijfsuitje, Vergadering, Varen

Museumschip, kaastjalk Courier, gaat veranderen van vaargebied. Onze nieuwe thuishaven wordt Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland. Hier gaan we een compleet nieuw waterlandschap ontdekken. De rust en de ruimte, waar wij beiden zo van houden en waar we onze gasten van willen laten genieten zijn hier in ruime mate aanwezig.

Zeilen door de kanalen van Groningen en Friesland, een tussenstop maken in een authentiek vissersplaatsje of aanleggen bij een eeuwenoude terp voor een wandeling, het is daar allemaal mogelijk. Om de hoek is het geweldige natuurgebied, het Lauwersmeer. Hier vinden we een rijke flora en fauna met aanlegplaatsen midden in de natuur om ongestoord vogels te spotten  of sterren te kijken.

En natuurlijk het oostelijk wad met de eilanden Ameland en Schiermonnikoog.                                                                                                                                Voor ons valt er veel nieuws te ontdekken. We hebben er veel zin in.

En natuurlijk Dokkum zelf, de elfde stad van de Friese elfsteden, de stad van Bonifatius en het keerpunt van de elfstedentocht. Dokkum is een stadje met veel bezienswaardigheden. 

Voor gasten die het zeilen niet zo zien zitten hopen we in 2009 ons nieuwste juweel te water te laten 'LUCELLA' een juweeltje van een salonboot. Het scheepje is gebouwd rond 1905 en wordt grondig gerestaureerd. Op dit moment zijn we druk met de opbouw.

We houden u op de hoogte.

Zoekt u een mooie lokatie voor u vergadering, teamuitje, familiefeestje, kaasproeverij  enz neem dan contact op met Yvonne Coppens of Paul van 't Net. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trefwoorden: Bedrijfsuitje, Familietrip, Heisessie, Onthaasten, Sterrenkijken, Varen, Vergadering, Vogels Spotten, Zakelijk Uitje, Zeilem,