Bakker Bart venray bakt met zacht water

Bakker Bart venray bakt met zacht water van A Horeca Keukenapparatuur - Horeca Apparatuur

Door: A Horeca Keukenapparatuur - Horeca Apparatuur  12-12-2008
Trefwoorden: Waterontharder, Horeca Apparatuur, Zacht Water

Beste collega’s,

Tja, als bakker Bart zijn we van heel veel markten thuis, maar lieverbroodjes? Nee, die worden meestal niet bij ons gebakken. Toch is het ons bij Bakker Bart in Venray onlangs wel gelukt met de aanschaf van een waterontharder voor onze horeca apparatuur.

Want al een hele poos wilden wij liever geen storingen meer in onze nieuwe oven. Iets wat ondanks de meerdere bezoeken van een kundige monteur, niet echt wilde lukken. Totdat in plaats van de monteur, Gerrit Dijkstra van Aquacombi bij ons op bezoek kwam. Toen bleek dat lieverbroodjes blijkbaar wel gebakken konden worden. Het rooster van de waterverdeling bleek steeds te verkalken. Met een waterhardheid van 8.5 hier in Venray, was dat eigenlijk niet zo verwonderlijk.

Gerrit adviseerde ons om de oven, de rijskast en het poetssysteem op één waterkraan te koppelen en die aan te sluiten op de TwinTec/AquaCell waterontharder. Als goed ondernemer hebben we daar natuurlijk wel even onderhandeld en hebben toen in volle overtuiging onze handtekening onder de offerte gezet. Dát is de slimste handtekening die we (na de ondertekening om lid te worden van Bakker Bart) ooit hebben gezet. In amper twee uur was de waterontharder geïnstalleerd, gewoon onder de werkbank waar we er goed bij kunnen, maar er absoluut geen hinder van hebben. De monteur van de oven hebben we niet meer hoeven bellen.

Omdat het water veel zachter is, hoeven we ook het Helder poetssysteem niet meer iedere drie weken te ontkalken. Ideaal; de universeel reiniger, de vloerreiniger, de ontvetter en het desinfectans komen met één druk op de knop als mengsel in de emmer, zonder dat we er verder omkijken naar hebben. Natuurlijk hebben we betaald voor de TwinTec/AquaCell, maar elke paar weken drie- of vierhonderd euro voor de storingsmonteur hakte er financieel veel meer in. Om over de narigheid nog maar te zwijgen.

We verbruiken in een jaar ongeveer 200 kubieke meter water. De schade die je door kalk kunt oplopen, is in de praktijk behoorlijk groot gebleken. De aanschaf van de waterontharder is een goede investering, die we heel snel terugverdienen. Misschien een goed idee om uw eigen apparatuur eens onder de loep te nemen om te zien, of er met een slimme investering, geld en tijd voor u te verdienen valt.

Met collegiale en vriendelijke groet, Wim van Dalen Lieverbroodjes Bakker Bart Venray

Trefwoorden: Bakker Bart, Horeca Apparatuur, Waterontharder, Zacht Water

Contact A Horeca Keukenapparatuur - Horeca Apparatuur

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share