La Chouffe bier kopen je bij de Bier-winkel.com

La Chouffe bier kopen je bij de Bier-winkel.com van Bier-winkel.com Online Bier Kopen

Door: Bier-winkel.com Online Bier Kopen  04-04-2008
Trefwoorden: Speciaalbieren, Bier Kopen, Trappist

Eind zeventiger jaren beslissen twee schoonbroers, Pierre GOBRON en Chris BAUWERAERTS, hun eigen Bier te gaan brouwen. In 1986 werd de oude hoeve, gebouwd in 1805, waar de kleine brouwerij was ondergebracht, aangekocht. Vanaf dat ogenblik nam de jaarlijkse productie steeds toe. In 1988 vangt ook de grote export aan naar de franstalige Canadese provincie Quèbec. In 1989 werd ¼ van de productie, of 12 containers, naar Quèbec uitgevoerd. In de provinciemonopolie SAQ (Sociètè des Alcools du Quèbec) groeit LA CHOUFFE snel uit tot het meest verkochte Belgisch Bier. De jaren '97, '98 en '99 betekenden de jaren van de internationale erkenning van de brouwerij:

'97: Het " Beverage Testing Institute " uit Chicago rangschikt brasserie d'Achouffe bij de tien beste brouwerijen ter wereld.
'98: In Montréal, Canada, behaalt LA CHOUFFE de gouden medaille in de categorie " ale forte sur levure " (sterk Bier op gist). Deze wedstrijd werd georganiseerd door de lokale Liquor Board, de SAQ.
'99: In Straatsburg behaalt Mc CHOUFFE op het salon EuroBière de eerste plaats voor de abdijBieren in de categorie " Bière style d'abbaye ".

In 2000 werd door de in gebruikname van een nieuwe vullijn, nieuwe vatenvuller, gistingstanks en een bijkomende kookketel de produktiekapaciteit van 16.000 HL/jaar naar 35.000 HL/jaar opgevoerd. Sinds eeuwen genieten de kabouters van een drank gebrouwen uit zuiver water en geplette gerstemout. Het vocht, bereid uit deze basiselementen noemt men "wort", welke men in kookketels, tesamen met hop, aan de kook brengt.

Na koeling zal de wort overgepompt worden naar de gistingstanks. Alzo ontstaat het Chouffe Bier. Het jonge Chouffe Bier ondergaat een korte rijping en wordt nadien door een centrifugefilter gepompt. Hierna wordt verse Chouffegist en suiker toegevoegd en kan het Chouffe Bier in flessen of vaten afgevuld worden. Na twee weken hergisten is het Chouffe Bier goed om de brouwerij te verlaten.

Trefwoorden: Bier Kopen, Speciaalbieren, Trappist, Trappisten Bieren

Contact Bier-winkel.com Online Bier Kopen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share