Nieuwe site voor Logiesverstrekkende bedrijven Aalten e.o.!

Nieuwe site voor Logiesverstrekkende bedrijven Aalten e.o.! van LVB Aalten

Door: LVB Aalten  25-11-2012
Trefwoorden: Achterhoek

De Vereniging van Logiesverstrekkende bedrijven (LVB) Aalten bestaat sinds 1969 en telt  ruim 90 leden. De leden zijn niet alleen logiesverstrekkers, zoals campings, vakantiewoningen, pensions, B&B, groepsverblijven en appartementen, maar ook cafés, restaurants, middenstanders en bedrijven met dagrecreatie zoals theetuinen en boerengolf. Onlangs heeft de LVB haar site  volledig vernieuwd om het overnachten en recreëren in Achterhoek bij haar leden te promoten.

Nieuw site gelanceerd

De oude site ging al een flink aantal jaren mee en voldeet niet meer aan de huidige maatstaven.  Het systeem was verouderd en niet optimaal voor de leden en bezoekers. Het werd dus tijd voor een verbetering en een nieuwe look:

             

Er is veel veranderd, maar de basisstructuur van de website is in tact gebleven. De website is verdeeld in een vijftal hoofdcategorien, te weten “Camping”,” Bed & Breakfast”,” Vakantiehuis”,” Groepsverblijf” en “Wat te doen”. Onder het kopje “Wat te doen” worden de catgeorien “Horeca”, “Winkelen”, “Activiteiten” en “Toeristen tips” getoond. De categorie “Evenementen” linkt direct door naar de Evenementenpagina van de VVV Aalten/Bredevoort/Dinxperlo waardoor deze altijd up-to-date blijft. Daarnaast heeft de site een geavanceerde zoekfunctie gekregen. Deze totaal vernieuwde website is er vooral op gericht toeristen aantrekkelijke informatie te geven over de recreatie mogelijkheden in de Gemeente Aalten en omstreken . De vereniging wil graag laten zien wie haar leden zijn, wat ze te bieden hebben en waarom de streek een prachtig gebied is om te recreëren.

 

Social Media

De bekende moderne functionaliteiten zijn ook in de nieuwe website aanwezig, zoals een Google maps kaartje om te zien waar desbetreffend bedrijf zich bevindt. Door het gebied direct in Google Maps te bekijken is er ook de mogelijkheid een routebeschrijving samen te stellen. En natuurlijk mogen de modere sociale media technieken, zoals delen via twitter en facebook niet ontbreken.  Ook in de toekomst zal de vereniging meer gebruik gaan maken van dit medium.

Stap voorwaarts

De vereniging hoopt met de vernieuwde, gemoderniseerde website weer een stap voorwaarts te hebben gemaakt. Tenslotte is de website ook een visitekaartje.  De vereniging hoopt met deze nieuwe site nog meer toeristen naar Achterhoek te trekken, en daarmee in het bijzonder Aalten en omstreken op de toeristische Nederlandse en Duitse kaart te zetten.

----------------------

Trefwoorden: Achterhoek