Achterhoekse wijnroutes op de Vespa!

Achterhoekse wijnroutes op de Vespa! van Motorette

Door: Motorette  19-01-2009
Trefwoorden: Vespa, Wijngaard, Wijnexcursie

Vespa en Wijnen in de Achterhoek - Toscane in de Achterhoek!

Met zijn 16 hectare aan wijngaarden is de Achterhoek in één klap de grootste wijnstreek van Nederland geworden. De wijnboeren zijn bezig verder te groeien naar zo'n 20 hectare. De wijngaarden zijn in eigendom van een klein twintigtal wijnboeren, die wijnproeverijen, rondleidingen door de wijngaarden, en volledig verzorgde arrangementen aanbieden.

Nieuw in 2009: de Achterhoekse Wijnroutes: Er zijn drie wijnroutes uitgezet, die u op de scooter kunt vervolgen. De routes voeren over prachtige weggetjes, dwars door het bijzondere Achterhoekse coulisselandschap. Vanzelfsprekend worden onderweg tal van pittoreske stadjes en dorpjes aangedaan, zodat het rijden van de tocht in alle opzichten een genoegen wordt. De routes voeren uiteraard langs verschillende wijngaarden, waarvan de meeste op gezette tijden zijn te bezoeken. Motorette biedt u de exclusieve gelegenheid op een orginele italiaanse Vespa de Achterhoekse wijngaarden te bezoeken.

Er is ook een handige overzichtskaart verschenen. Hierop staat informatie over de wijnroutes, alle wijngaarden en hun bezoekmogelijkheden. Bovendien wordt er op verteld welke wijnen er in de Achterhoek worden geproduceerd. De overzichtskaart is gratis verkrijgbaar bij alle wijngaarden en bij de VVV's in de Achterhoek. Hij kan ook worden besteld bij de uitgever, het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

Op de Vespa kunt u op een leuke, ontspannen manier deze nieuwe wijnstreek gaan verkennen. U heeft daarbij de gelegenheid de wijngaard te bezoeken, een excursie door de wijngaard en aan het eind van de tocht de wijn te proeven.

Kijk voor info: www.motorette.nl

Trefwoorden: Vespa, Wijnexcursie, Wijngaard,