Motorette Scooterverhuur geeft Achterhoek impuls

Motorette Scooterverhuur geeft Achterhoek impuls van Motorette

Door: Motorette  17-06-2007
Trefwoorden: Wijnproeverij, Vespa, Vrijgezellendag

Voor beginnend ondernemer Joost Ubbink is het toeristen- en recreatieseizoen volop losgebarsten. Begin mei 2007 startte hij Motorette Scooterverhuur in de Achterhoek. Met dit initiatief wil Ubbink het toerisme in de Achterhoek bevorderen en de regio een impuls geven.

Het jonge, ambitieuze eenmansbedrijf Motorette richt zich op toeristen en dagjesmensen. Ook is het bedrijf een interessante partij voor organisatoren van bedrijfsuitjes, evenementen, familiereünies en vrijgezellenfeesten. De eerste klanten hebben er al een toertocht met een van de originele Italiaanse Vespa-scooters (LX 50) op zitten en waren razend enthousiast.

Door hun comfort en grote mobiliteit zijn de scooters praktische vervoermiddelen. Lange afstanden tussen verschillende attracties en bezienswaardigheden zijn zeer goed te overbruggen. Bovendien combineert Motorette het gemak van scooterrijden met service op maat. Zo kunnen huurders op iedere gewenste locatie opstappen. Ook krijgen zij gericht advies over locale bezienswaardigheden en streekproducten. Verder verzorgt Motorette arrangementen in samenwerking met de regionale horeca. Klanten kunnen hun scooterdag afronden met een diner, wijnproeverij of krijgen een picknickmand mee voor onderweg.

Eigenaar van Motorette, Lichtenvoordenaar Joost Ubbink (38), speelde al enkele jaren met het idee eens wat te doen met toeristen en recreanten in zijn geboortestreek. Als motorliefhebber en lid van een motorclub organiseert hij regelmatig toertochten in de Achterhoek. Het natuurschoon van zijn geboortestreek en de vrijheid van het rondtoeren, wil hij delen met anderen. De aankoop van een oude Vespa VNA 125 (1958) bracht hem op het idee van scooterverhuur. Met de start van zijn bedrijf heeft hij als doelstelling het toerisme in de Achterhoek te bevorderen om zo de regio een impuls te geven.

Motorette heeft bewust gekozen voor het gerenommeerde Italiaanse merk Vespa. Vespa is al zestig jaar een begrip in Italië, vanwege de ongeëvenaarde kwaliteit, en het sierlijke, ‘sexy’ subtiele design. Bovendien zijn de Vespa-snorscooters zeer eenvoudig te bedienen. Het zijn automaten met een elektrische starter. De maximumsnelheid is 25 km per uur. Voor het besturen van een Vespa is een autorijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er geldt geen helmplicht.

Voor meer informatie: Joost Ubbink, Motorette Scooterverhuur: tel. 0651710858, www.motorette.nl, [email protected]

 

 

Trefwoorden: Vespa, Vespa Lx50, Vrijgezellendag, Wijnproeven, Wijnproeverij,