Motorette Scooterverhuur in 'Bestemming Nederland' op RTL4

Motorette Scooterverhuur in 'Bestemming Nederland' op RTL4 van Motorette

Door: Motorette  02-10-2007
Trefwoorden: Wijnen, Vespa, Wijngaard

ACHTERHOEK - Op zaterdagavond 6 oktober en zondagmorgen 7 oktober is de Achterhoek op TV. Het programma ‘Bestemming Nederland’ van RTL4 biedt dan in een klein half uur een kennismaking met het oostelijke deel van de streek. De uitzending is zaterdag om 18.55 uur en zondag om 9.35 uur. Ook op internet is na de uitzending (een deel van) het programma te zien: www.bestemmingnederland.nl

In de uitzending lopen drie verhaallijnen door elkaar. Mariska van Kolck gaat met een familie, die logeert bij Marveld Recreatie in Groenlo, terug in de tijd van de 80-jarige oorlog in de streek rond Groenlo. Stella Gommans gaat met streekbewoner en dialectconsulent Arie Ribbers op stap en begint op de grens van Nederland en Duitsland. En Eric Bouwman gaat met een stel de omgeving van Winterswijk verkennen. Ze verplaatsen zich op bijzondere wijze: met een Vespa-scooter.

Eric verrast Tom en Maron die ook op Marveld bivakkeren op een relaxed dagje uit. ’s Morgens verplaatsen ze zich op verzoek van Tom, op gehuurde Vespa’s van Motorette en ’s middags op één paardenkracht op verzoek van Maron. Ze bezoeken de Winterswijkse weekmarkt, drinken een glas vers getapte melk bij de Melk-drive en wandelen over het vlonderpad door het Korenburgerveen. Daarna is het goed toeven bij Wijndomein Besselinkschans in Lievelde, waar ze proeven van de Achterhoekse wijnen en genieten van het uitzicht over de wijngaarden.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Gelderland, Marveld Recreatie, de gemeenten Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk, wijndomein Besselinkschans, Binnenpret, Motorette Scooterverhuur en Scooterarrangementen Lichtenvoorde en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

www.motorette.nl

 

Trefwoorden: Vespa, Wijnen, Wijngaard