Kiwanis Apeldoorn geeft een nuttige invulling aan de Kiwanisdag

Kiwanis Apeldoorn geeft een nuttige invulling aan de Kiwanisdag van Advies En Reclameproductiebureau XCJ

Door: Advies En Reclameproductiebureau XCJ   08-04-2008

Kiwanis Apeldoorn is een serviceclub voor mannen uit diverse beroepsgroepen en maakt deel uit van een wereldwijde serviceorganisatie. Kiwanis is actief in ruim tachtig landen van de wereld, heeft ruim 600.000 leden in meer dan 70 landen.

Elk jaar kent een zogenaamde Kiwanisdag. Deze speciale dag van service is een jaarlijks internationaal Kiwanis Evenement waaraan alle 600 000 leden van Kiwanis Clubs, t.w. Kiwanis, Circle K, Key Club, Builders Club, Aktion Club, K-Kids en Kiwanis Junior, meewerken.
Op een Kiwanisdag organiseren overal in de wereld de leden van de lokale Kiwanis Clubs met familie en vrienden een activiteit in een sfeer van service en betrokkenheid met hun eigen omgeving

Kiwanis Apeldoorn ondersteunt verschillende projecten waarin kinderen centraal staan. Al 15 jaar ondersteunt deze serviceclub met hand en spandiensten het Haps project. Dit nagebouwde prehistorische dorp met slaap-, kook- en dierenverblijven wordt door de stichting Prehistorisch kamp Kiwanis Apeldoorn, Apeldoorn, een groep vrijwilligers en Kiwanis Apeldoorn in stand gehouden en ondersteund.

Het Hapsdorp stelt met name kinderen in staat om op een betrokken en verantwoorde wijze om te gaan met de natuur.De geschiedenis - en dan met name de prehistorie - is daarbij de invalshoek. In het Haps-dorp wordt zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd zo'n 500 jaar voor Chr. - nageleefd.
Dit jaar bestonden de werkzaamheden voor Kiwanis Apeldoorn uit het verzorgen van grondwerken ten behoeve van de waterafvoer. De aanhoudende regen gaf direct een goed inzicht in dit probleem. Het grootste gebouw staat halverwege een helling die ten tijde van hevige regenval voor overlast zorgt. Niet gehinderd door de aanhoudende regen begonnen de werkzaamheden voor de Kiwanis leden al vroeg. Rond 3 uur waren de geulen gegraven, het zand afgevoerd, de afvoerleidingen gelegd en de opengebroken paden met keien hersteld. Het één en ander dusdanig afgewerkt dat de aangebrachte buizen onzichtbaar maar functioneel hun werk kunnen doen.
Hierna brachten de Kiwanis het reeds gekloofde hout van de winteropslag de helling af naar het houthok bij één van de Haps-keukens. Rond 5 uur was de spreekwoordelijke pijp leeg en was het tijd voor een boven het houtvuur bereide maaltijd.


Voor vragen over dit persbericht:

F.E. van der Meulen                                              Kiwanis Apeldoorn
XCJ reclameproductie                                         Secretaris de heer J.Poort
Prof. Röntgenstraat 8                                           tel. 055 5346326
7311 AM Apeldoorn                                              jj.poort@planet.nl
055-5786129                                                         www.kiwanisapeldoorn.nl
www.xcj.nl


Haps ( Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn)
Aristotelesstraat 603
7323 NM Apeldoorn
info@hapsproject.nl
www.hapsproject.nl


Contact Advies En Reclameproductiebureau XCJ

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share