Bredenoord presenteert aggregaat op waterstof: 'Purity'

Bredenoord presenteert aggregaat op waterstof: 'Purity' van Bredenoord Aggregaten

Door: Bredenoord Aggregaten  20-10-2008
Trefwoorden: Waterstof Aggregaat Brandstofcel Bredenoord Energie Groen Elektriciteit Opwekken

Bredenoord waagde de stap en ging als Europese ‘stroom verhuurder’ aan de slag met het ontwerpen van een milieuvriendelijk aggregaat. Waterstof als een potentiële energiebron zou ook voor aggregaten met een brandstofcel gebruikt kunnen worden was daarbij het uitgangspunt. Anderhalf jaar lang was Bredenoord bezig met het ontwerp van het prototype. Samen met Exendis en Nedstack, gespecialiseerd in brandstofcellen en net als Bredenoord lid van het Gelderse Energie en Milieunetwerk EMT. Bredenoord richtte zich op het maken van een ontwerp met dezelfde betrouwbaarheid en kwaliteit als een dieselaggregaat; snel en autonoom (zondernetspanning) opstartbaar en direct volledig belastbaar.

Naast de bouw en industrie houdt ‘de groene energie vraag’ ook organisatoren van grote evenementen bezig. Grote festivals die soms tot wel 10 Megawatt elektriciteit verbruiken kunnen de voorloper zijn in het gebruik van waterstofaggregaten. Deze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook extreem stil; een waterstofaggregaat produceert niet meer geluid dan een laptop. Aan de buitenkant ziet de nieuwe uitvinding er net zo robuust en bestendig uit als conventionele dieselaggregaten. De technologie van binnen is van een heel andere orde. Het waterstofaggregaat is kleiner dan een dieselaggregaat, maar bevat wel een batterij gasflessen met waterstof die het apparaat dertig uur aan de praat kan houden.

Bredenoord is een familiebedrijf dat al ruim 70 jaar bestaat en actief is in het ontwerp productie, handel en verhuur van tijdelijke (nood) energievoorzieningen. Bredenoord is de grootste professionele verhuurder van aggregaten in Nederland en heeft ook vestigingen in Duitsland en Denemarken. Naast de verhuur van ruim 2000 aggregaten in Europa, produceert Bredenoord ook klantspecifieke noodstroomoplossingen, biogas WKK’s. Daarnaast heeft het een wereldwijd handelsnetwerk in gebruikte aggregaten en dieselmotoren.

Meer informatie over de Purity kunt u krijgen via Paul Schurink
[email protected]

Trefwoorden: Waterstof Aggregaat Brandstofcel Bredenoord Energie Groen Elektriciteit Opwekken