Een eigen verhaal, de mooiste manier om jouw kind zijn of haar problemen te helpen oplossen

Een eigen verhaal, de mooiste manier om jouw kind zijn of haar problemen te helpen oplossen van Centrum Nacha

Door: Centrum Nacha  24-01-2013
Trefwoorden: Coach

Ieder kind krijgt in zijn leven te maken met teleurstellingen, frustraties en angsten. Vaak lossen ze dit zelf op. Lukt dit niet dan ontstaan er verschillende problemen. Om kinderen te helpen bij problemen die ze alleen niet aan kunnen gebruik ik een bijzondere en werkzame methode; een therapeutisch kinderverhaal.

De kracht van symbooltaal

Kinderen zijn gek op verhalen, om zelf te lezen of om naar te luisteren. Verhalen brengen iedereen in vervoering, ze nemen je mee in andere werelden. Verhalen zoals legendes en sprookjes bestaan uit symbolentaal; het verhaal is eigenlijk een wijze les die de lezer kan gebruiken in zijn dagelijkse leven. Bij de kinderverhalen maak ik gebruik van dit oeroude effect.

Een helend verhaal, oplossing voor o.a. verlatingsangst, jaloezie, verlies en boosheid

Heeft jouw kind moeite met; Veranderingen in de gezinssituatie, verlatingsangst, jaloezie, verlies van een dierbare, anders zijn dan anderen, een hoge sensitiviteit of angsten? Of merk je dat er "iets" is, maar krijg je er zelf geen vat op? Boosheid, driftbuien, bedplassen, moeilijk samen spelen, ontroostbaar zijn, slaapproblemen, niet open staan voor contact, vaak buikpijn (zonder medische oorzaak), pesten? Dan kan een helend verhaal jouw kind helpen.

De boodschap wordt opgepakt door het onderbewuste

Ik heb een vragenlijst gemaakt voor ouders of verzorgers van een kind. Met mijn intuïtie, kennis en ervaring schrijf ik vervolgens in verhaalvorm een persoonlijke boodschap voor jouw kind. Ik gebruik in mijn verhalen bijvoorbeeld de lievelingskarakters van jouw kind, de lievelingsknuffel, de favoriete kleuren etc. Deze symbooltaal communiceert bijzonder goed, het helpt jouw kind. De ingepakte boodschap wordt ontvangen en kinderen doen hier iets mee.

Herkenning en houvast voor je kind

Een verhaal op maat geschreven, dat precies behandelt waar je kind mee zit en met zijn/haar lievelingskarakters in de hoofdrol, geeft je kind herkenning en houvast. De hoofdpersoon maakt een situatie mee, en leert daar mee omgaan. Je kind identificeert zich met de hoofdpersoon en kan daardoor onbewust het probleem beter hanteren of zelfs oplossen. Je kind hoeft niet naar een therapeut toe, en krijgt ook niet het gevoel dat er iets mis is aan hem of haar. Op deze manier kan je kind in zijn of haar vertrouwde omgeving worden geholpen! Hoe vaker het verhaal wordt voorgelezen, des te groter is de helende werking.

Welke leeftijd

Een helend verhaal is eigenlijk geschikt voor alle leeftijden. Toch staan kinderen vaak wel meer open voor deze methode. Vooral als ze het (nog) leuk vinden om voorgelezen te worden. Als je twijfelt of het iets voor jouw kind zou kunnen zijn, neem dan even contact met me op.

Lees het voorbeeld verhaal

Een verhaal "De holle boom" geschreven voor een meisje wat continu alleen maar heel dicht bij haar moeder wilde zijn. Kijk op de website voor een voorbeeld van een Helend verhaal.

Kind van Sandra heeft meer vertrouwen en neemt gemakkelijker afscheid

"De eerste keer heeft ze vol aandacht geluisterd, daarna hoorde ik haar in haar bedje letterlijk zinnen over de wijze elf herhalen. Maar een week lang wilde ze het niet meer horen. Daarna wel weer. Maar ze heeft enorme sprongen gemaakt in haar ontwikkeling. Het is ongelooflijk. Ze gaat nu naar de peuterspeelzaal en kan zelfstandig afscheid nemen van mij. Terwijl voor de vakantie de leidster zelf ook aangaf dat het niet werkte. Ze speelt zelf daar, heeft meer vertrouwen in andere mensen. En is ook open voor andere kinderen. Tja, ik ben erg tevreden!"

Neem vrijblijvend contact op

Wil jij jouw kind verder helpen met een op maat gemaakt verhaal? Voor meer informatie of voor het bestellen bel je met 06 - 188 50 767. Je kunt ook direct naar het contactformulier om een therapeutisch kinderverhaal te bestellen, je krijgt dan het vragenformulier per e-mail toegestuurd. Voor het maken van een persoonlijk verhaal ben ik minimaal 4 uur aan het werk. De gemiddelde levertijd is 2 weken.

Trefwoorden: Coach

Andere producten en diensten van Centrum Nacha

29-11-2012

Begeleiding bij stress

"De boog kan niet altijd gespannen zijn". Daarmee wordt bedoeld dat een mens naast inspanning ook plezier en ontspanning


Leer in 5 ochtenden je intuïtie meer kennen en te vertrouwen van Centrum Nacha thumbnail
26-11-2012

Leer in 5 ochtenden je intuïtie meer kennen en te vertrouwen

In 5 ochtenden kun jij jouw intuïtie meer leren kennen en erop vertrouwen.


26-11-2012

Begeleiding bij hooggevoeligheid

Stress? Burn-out? Hooggevoeligheid? Verhoog je kwaliteit van leven met levenscoaching.


Natuurcoaching van Centrum Nacha thumbnail
26-11-2012

Natuurcoaching

Natuurcoaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als grootste inspiratiebron wordt gebruikt.