Natuurcoaching

Natuurcoaching van Centrum Nacha

Door: Centrum Nacha  26-11-2012
Trefwoorden: Stress, Burn-out

Laat de natuur je inspireren door haar kracht, wijsheid en creativiteit

Natuurcoaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als grootste inspiratiebron wordt gebruikt. De natuur kan je inspireren door de wijsheid, kracht en creativiteit die in de natuur verborgen zit. In plaats van binnen, zijn we buiten in het bos en gebruiken de natuur als spiegel voor jou. In de natuur zul je elementen herkennen die symbool staan voor jouw emotionele en mentale processen. Daarnaast werkt de natuur ook ontspannend voor lichaam en geest. Wandelcoaching wordt al veel gedaan, de natuurcoaching die ik bied gaat verder dan dat, door mijn kennis en ervaring met therapeutische technieken en mijn intuïtie. Naast de nieuwe inzichten die zullen ontstaan kunnen er bijvoorbeeld ook dingen los gelaten worden die je niet langer wilt meedragen en kunnen belemmeringen opgelost worden zodat je vrijer kunt leven.

 

Verstand en gevoel worden verbonden door het lopen

Natuurcoaching brengt je letterlijk en figuurlijk door het wandelen in beweging, waardoor er ook meer beweging ontstaat in jouw mentale en emotionele processen. De wandelpaden symboliseren het levenspad waarop je loopt. Het letterlijk en figuurlijk stilstaan bij bepaalde onderwerpen zal verdieping geven. Door gelijktijdig te lopen en te praten worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Bovendien vindt er tijdens wandelen een proces in de hersenen plaats. Door de voortdurende afwisselende prikkeling van de rechter- en linkerkant van het lichaam worden ook de linker- en rechterhersenhelft. Daardoor worden allerlei gebieden in beide hersenhelften met elkaar verbonden waardoor nieuwe inzichten ontstaan en het gevoelsleven in balans komt.

 

Toepassingsgebieden

Natuurcoaching kan worden toegepast op alle belangrijke leventhema’s, maar is in het bijzonder geschikt voor de volgende onderwerpen:

  • - Ontdekking van grootste levensdoelen, passies en talenten
  • - Overgang naar nieuwe fase in de levensloop of loopbaan
  • - Het oplossen van negatieve patronen en/of gedrag. Zodat je (weer) kunt leven op een manier die je graag wilt
  • - Verbetering van relaties, zowel in privésfeer als op het werk
  • - Opdoen van creatieve, zakelijke of intellectuele inspiratie
  • - Stressmanagement en het voorkomen of herstellen van een burn-out

 

Door wandelen worden gelukshormonen aangemaakt

Ook de creativiteit, intuïtie en intellectuele helderheid wordt door wandelen sterk geprikkeld. Veel artiesten, musici, filosofen en wetenschappers maken daarom graag wandelingen in de natuur om inspiratie op te doen. Een prettige bijkomstigheid van wandelen is dat het lichaam dopamine en endorfine vrijmaakt waardoor je lekker in je vel komt te zitten.

 

In 3x al veel resultaat

Een standaard traject bestaat uit drie weken elke week een wandeling van 2,5 uur. Eventueel gevolgd door één of twee follow-ups een aantal weken later. Doordat er ongeveer 2,5 uur voor iedere sessie wordt uitgetrokken, bespaar je de tijd die telkens nodig is om een sessie af te ronden en de volgende keer weer te hervatten. Dit gecombineerd met de krachtige werkwijze, maakt dat er in een korte tijd veel wordt bereikt. Met veel plezier heb ik de bijscholing voor wandelcoaching gevolgd bij Atma, deze kennis combineer ik met mijn kennis en ervaring met het geven van therapie en met mijn intuïtie, waardoor we snel bij de kern komen.

 

Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.

Trefwoorden: Burn-out, Stress

Andere producten en diensten van Centrum Nacha


29-11-2012

Begeleiding bij stress

"De boog kan niet altijd gespannen zijn". Daarmee wordt bedoeld dat een mens naast inspanning ook plezier en ontspanning


Leer in 5 ochtenden je intuïtie meer kennen en te vertrouwen van Centrum Nacha thumbnail
26-11-2012

Leer in 5 ochtenden je intuïtie meer kennen en te vertrouwen

In 5 ochtenden kun jij jouw intuïtie meer leren kennen en erop vertrouwen.


26-11-2012

Begeleiding bij hooggevoeligheid

Stress? Burn-out? Hooggevoeligheid? Verhoog je kwaliteit van leven met levenscoaching.