Donner wil meer Polen

Donner wil meer Polen van Flexperfect

Door: Flexperfect  19-05-2008
Trefwoorden: Poolse Werknemers, Poolse Uitzendkrachten, Poolse Arbeiders

Hij vreest dat te veel Polen, Bulgaren en Roemenen in hun eigen land blijven. Voor de Nederlandse economie is dit een gevaar, omdat hierdoor veel Nederlandse bedrijven overwegen naar Oost-Europa te verhuizen.

Tijdens een bijeenkomst in het Noord-Hollandse Zwaagdijk waarschuwde hij ondermeners. "We moeten de boot niet missen. Dat betekent dat als we niet zorgen voor behoorlijke opvang en huisvesting in Nederland, de bedrijven naar Polen moeten om daar het werk te laten doen. We hebben als overheden, werkgevers en werknemers een gemeenschappelijk belang voor de Nederlandse economie om het niet zover te laten komen." Donner wil, de wetgeving aanpassen om ervoor te zorgen dat Oost-Europeanen hier vijf jaar tijdelijk gehuisvest mogen worden. Nu mag dat nog maximaal twee jaar.

In mei 2007 heeft het huidige kabinet de grenzen geopend voor werknemers uit Centraal-Europa. Dit heeft niet geleid tot een groei van werknemers uit Polen. Er werken momenteel tussen de 100.000 en 150.000 Oost-Europese arbeidsmigranten in Nederland. De grens met Bulgarije en Roemenie zit nog wel dicht. Donner bekijkt de mogelijkheden om de grens met deze landen voor arbeiders te openen.

Bron: DAG

Trefwoorden: Poolse Arbeiders, Poolse Uitzendkrachten, Poolse Werknemers