“Het beste zit niet altijd buiten de deur, maar vaak in huis”

“Het beste zit niet altijd buiten de deur, maar vaak in huis” van Investors In People Nederland

Door: Investors In People Nederland  07-06-2006
Trefwoorden: Opleidingen, Keurmerk, Erkenning

Na een traject van ruim anderhalf jaar ontving Willeke Hoek, directeur van Schouten & Nelissen Organisatie-Advies, het IiP-certificaat uit handen van Jaap Strating, directeur van Investors in People Nederland.

Willeke Hoek tijdens de uitreiking: "Het schip is zo sterk als haar bemanning. Alle kennisintensieve organisaties, zoals wij, zullen het met deze stelling eens zijn. Onze klanten vragen echter om meer dan alleen ‘mooie woorden’. Zij verwachten dat wij het goede voorbeeld zijn. Waar het om gaat is dat je niet alleen zegt wat je doet, maar ook doet wat je zegt. Ik ben heel blij dat wij werken met IiP en de bijbehorende erkenning behaald hebben. Toch is dit niet genoeg. We zullen keihard moeten blijven werken aan continue verbetering en ontwikkeling. Investors in People zetten we daarbij in om ervoor te zorgen dat we regelmatig een objectieve spiegel voorgehouden krijgen"

Willeke Hoek over de resultaten: “Een van de belangrijkste resultaten die we geboekt hebben is een laag ziekteverzuim, onder de 2%. Onze mensen geven aan zich gesteund te voelen door hun leidinggevende en hebben naast een persoonlijke target, veel persoonlijke regelruimte, wat erg motiverend werkt, vanwege geschonken vertrouwen. Het management wordt van binnenuit gerekruteerd, dat heeft ook veel voordelen, het beste zit niet altijd buiten de deur maar vaak in huis. Mensen blijven graag en binden zich vanuit loyaliteit en werkplezier aan onze organisatie".

Ron Renooij, adviseur Schouten & Nelissen en verantwoordelijk voor het IiP proces binnen de eigen organisatie: “Schouten & Nelissen richt zich op het effectiever laten functioneren van het individu, de groep en de organisatie. IiP brengt meer structuur in de ontwikkelingsactiviteiten ten behoeve van medewerkers en biedt het management de nodige handvatten daarvoor.”

Jaap Strating, directeur Investors in People Nederland: “ IiP borgt de continue ontwikkeling van mens en bedrijf. Zo’n ‘dynamische certificering’ sluit perfect aan bij wat Schouten & Nelissen wil zijn en wil uitdragen”.

Trefwoorden: Erkenning, Goed Personeelsbeleid, Iip Certificering, Keurmerk, Opleidingen, Sociale Innovatie, Strategisch Hr,

Contact Investors In People Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share