Investors in People Nederland verder onder vlag van TNO Bedrijven BV

Door: Investors In People Nederland  12-10-2006
Trefwoorden: Overname, Sociale Innovatie, Ondersteuning Bedrijven

Over Investors in People.
Investors in People (IiP) is een verbeteraanpak en standaard voor het bevorderen van ‘sociale innovatie’ en ‘leven lang leren’ in organisaties. Deze thema’s staan hoog op de beleidsagenda’s van overheden en werkgevers- en werknemersorganisaties. Om deze thema’s te vertalen naar het bedrijfsleven heeft het Ministerie van Economische Zaken het van oorsprong engelse ‘keurmerk’ IiP 5 jaar geleden naar Nederland gehaald. De licentie werd toen eigendom van Syntens.

Investors in People verleent ondersteuning bij innovatie van arbeidsorganisaties en het verbeteren van de bedrijfsprestaties, door maximale benutting van competenties en ontplooiing van talent. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een netwerk van gekwalificeerde adviseurs en assessoren. Hoewel inmiddels bijna 200 organisaties in Nederland de IiP-erkenning hebben verworven, is op basis van een evaluatieonderzoek (2005) geconcludeerd dat samenwerking met een andere kennispartner de dienstverlening aan organisaties verder kan verbeteren. TNO Bedrijven is de meest geschikte kandidaat gebleken vanwege de ervaring met soortgelijke certificerings- en adviesorganisaties en de aansluiting bij het onderzoek van TNO. Zie ook www.iipnl.nl

Over TNO Bedrijven B.V.
TNO is een publiekrechtelijke organisatie actief op het gebied van kennisontwikkeling, contractresearch, advisering en bedrijfsbegeleiding om het innovatief vermogen van bedrijven en overheid te versterken. TNO Bedrijven BV is de houdstermaatschappij van ca. 90 TNO deelnemingen. Samen vormen zij de privaatrechtelijke tak van TNO. Hoofddoel is de commercialisering en exploitatie van - veelal door TNO ontwikkelde – kennis. Daarnaast wordt een breed scala aan test-, certificerings- en andere kwaliteitsdiensten aangeboden.
Zie www.tno-bedrijven.nl.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie:
Mevr. Odile Steijger, IiPNL, tel. 015 269 67 94
Dhr. Jan Basten, TNO Bedrijven, tel. 06 51281087

Trefwoorden: Ondersteuning Bedrijven, Overname, Sociale Innovatie

Contact Investors In People Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share