Vitae wint Nationale Prijs Lerende Organisaties: ‘Hoogvlieger 2006’

Vitae wint Nationale Prijs Lerende Organisaties: ‘Hoogvlieger 2006’ van Investors In People Nederland

Door: Investors In People Nederland  07-06-2006
Trefwoorden: Organisatieontwikkeling, Lerende Organisatie, Sociale Verantwoordelijkheid

Vitae heeft het flinke verlies van 2001 overleefd door de bereidheid om te leren. Geen hak- en breekwerk gericht op de korte termijn, maar vasthouden aan de eigen visie én mensen de vrijheid en verantwoordelijkheid geven om te leren van hun fouten. Een terechte winnaar.” aldus een enthousiaste Wessel Ganzevoort, hoogleraar Organisatiedynamiek en Innovatie (UvA) en juryvoorzitter, gisteren tijdens de uitreiking na het actieve leerduel in Delft.

Rahma El Mouden, directeur van het Amsterdams Multicultureel Schoonmaakbedrijf (MAS), voorheen zwarte zakenvrouw van het jaar en winnares van Hoogvlieger 2005, had de eer om de prijs te overhandigen aan Hylke Oldenboom, webber Human Resources en mede-eigenaar. Naast Vitae waren CSU Total Care, Pentascope, Stichting Gereformeerde Zorgcentra Zuid-Holland (SGZZH), Talent en Pro en VODW Marketing genomineerd als trendsetters op het terrein van leren in de organisatie. CSU en Talent en Pro wisten eveneens door te stomen tot de finale, waar CSU de prijs ‘publieksfavoriet’ in de wacht wist te slepen.

Investors in People Nederland en Great Place To Work beogen met deze jaarlijks terugkerende prijs en leerduel het begrip ‘lerende organisatie’ meer praktisch en concreet te maken. Het uitgebreide nominatieproces begint met de Leer Index©, een op zichzelf staand onderzoek dat inzicht geeft in het leervermogen van een organisatie. De beste organisaties worden vervolgens gevraagd om een zelfevaluatie te ondergaan. De beste zes daaruit worden uitgenodigd deel te nemen aan een actief leerduel rondom de leerproblematiek van een organisatie (dit jaar: Calvé). Dit serieuze onderzoek maakt deze prijs onderscheidend. De genomineerden moeten bewijzen dat zij de prijs waard zijn door in een onbekende praktijksituatie hun kwaliteiten te tonen.

Trefwoorden: Hoogvlieger, Lerende Organisatie, Organisatieontwikkeling, Prijs Lerende Organisaties, Sociale Verantwoordelijkheid,

Contact Investors In People Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share