Werkplaats TNO wordt JEMTO Mechanical Services

Door: Jemto Mechanical Services  08-08-2006
Trefwoorden: Techniek, Industrie, Metaalbewerking

1 september 2006 krijgt de interne werkplaats van onderzoeksorganisatie TNO een nieuwe naam te weten JEMTO Mechanical Services, de eigenaar is voormalig TNO werknemer Jeroen Bloemendal, hij heeft de mogelijkheid gekregen om de werkplaats geprivatiseerd voort te zetten. JEMTO blijft gevestigd op het Business Park in Apeldoorn-zuid.

In de komende 3 jaar zal TNO vertrekken uit Apeldoorn en haar activiteiten elders over ons land verspreiden. Een klein aantal TNO'ers zal bij KIWA/Gastec onderdak vinden. Door deze ontwikkeling ontstond voor Jeroen Bloemendal de mogelijkheid de interne werkplaats te verzelfstandigen.

JEMTO zal in grote lijnen dezelfde werkzaamheden blijven uitvoeren, die het ook voor TNO uitvoerde, echter nu ook voor derden. Deze werkzaamheden bestaan uit de bouw van onderzoeksopstellingen (Pilot plants), prototypes, allerhande machines en apparaten, maar ook voor draai- en freeswerk kan men bij JEMTO terecht.
Allerlei materiaalsoorten worden er bewerkt van exotische metalen tot kunststoffen. Jeroen gebruikt een goed ingerichte werkplaats met conventionele machines. Afgelopen mei is nog een volledig nieuwe draaimachine in gebruik genomen.
Bloemendal: "Bij ons gaat het niet om serieproductie maar veelal om unieke onderdelen of machines, daar zijn we sterk in. JEMTO is een allround onderneming. We hebben een persoonlijke benadering naar onze klant, onze lijnen zijn kort, dat werkt snel en efficiënt".

Bloemendal, die een opleiding tot instrumentmaker in Leiden heeft gevolgd, richt zich met zijn vakmanschap nu ook op andere research- en ontwikkelingsinstituten en bedrijven die een bepaald idee of product praktisch gerealiseerd willen zien. Maar ook machinefabrieken en machinebouwers weten JEMTO al te vinden.

Trefwoorden: Apparatenbouw, Bedrijfsovername, Draaiwerk, Freeswerk, Industrie, Kennisinstituut, Metaalbewerking, Onderzoeksopstellingen, Prototypes, Reparaties, Techniek, Werkplaats,

Contact Jemto Mechanical Services

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share