De Nassau Pro Cyber in Golf Weekly

De Nassau Pro Cyber in Golf Weekly van Nassau Golf

Door: Nassau Golf  30-12-2008

Er is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling en verfijning van deze bal (zie Technische gegevens). Het resultaat is een totaal vernieuwde 3-piece bal. In een onafhankelijke test met behulp van een robot is de Pro Cyber vergeleken met de huidige topballen. Het gaat dan om 'center hits' met de driver, ballen die op de sweet spot zijn geraakt. GOLF Weekly kreeg inzage in het rapport waaruit blijkt dat de Pro Cyber vergelijkbaar scoort op gebieden als de gemiddelde afwijking, het spreidingsgebied, de balvlucht en de rol.

Spelers van ons testteam zijn ook positief. De prestaties van de Pro Cyber vanaf de tee en bij slagen naar de green is even goed als bij topballen van de bekende merken. Sommige leden in het team zijn bij het chippen en putten ook enthousiast over de 'touch' van de Pro Cyber. Anderen zeggen dat de Pro Cyber rondom de green wel in de buurt komt van de ProV1, maar ze prefereren de ProV1 voor chips en putts. Er moet bij gezegd worden dat deze beoordelaars al heel lang gewend zijn aan het geluid en het gevoel van de ProV1 en de Pro Cyber klinkt net wat anders.

Goede golfers moeten zelf ervaren hoe de bal voelt bij het korte spel. Zeker is dat de Pro Cyber een concurrent is van de beste ballen. En dat tegen een lagere prijs.

OORDEEL GOLF WEEKLY: 8,5. De Nassau Pro Cyber is een topbal tegen een aantrekkelijke prijs.

VOOR WIE? Voor de betere golfer. Immers, hoe hoger de swingsnelheid van de speler, hoe meer voordeel je hebt van hightech ballen. Ook scratchgolfers zouden de Pro Cyber eens moeten proberen.
De hoge handicapper zou eerst eens moeten kijken of hij niet even goed uit is met de Nassau Tri Cyber, een iets voordeliger geprijsde 3-piece bal.

TECHNISCHE GEGEVENS: De ultradunne cover bestaat uit materiaal dat door Dupont is ontwikkeld onder de naam 'Multi Ionomer'. Ook heeft de bal een nieuw dimple-patroon. Cover en dimples zorgen volgens Nassau voor een lange balvlucht. De kern, door Nassau zelf ontwikkeld, bestaat uit een totaal vernieuwd rubber-compound. Dat in combinatie met de dunne cover en tussenlaag zou weer maximale vertreksnelheid genereren.

PRIJS: De adviesprijs is 11,25 euro voor drie ballen.

www.nassaugolf.nl
info@nassaugolf.nl