Volop begeleiding bij Abreptus Uitvaartverzorging & Nazorg

Door: Abreptus Uitvaartverzorging & Nazorg  25-08-2007

ARNHEM - Abreptus Uitvaartverzorging beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten. Via Abreptus komen nabestaanden in contact met een bloemist, notaris, goudsmid, steenhouwer of anderen die van dienst kunnen zijn bij of na een uitvaart.

Abreptus Uitvaartverzorging werkt in Arnhem en wijde omgeving. Saskia Plantinga, die de eenmanszaak gestalte geeft, heeft haar SPD diploma administratieve ondersteuning, waardoor zij ook op dat gebied nabestaanden kan helpen. "Er komt vaak een hoop papierwerk op hen af. Wanneer de overleden persoon diegene was die de administratie thuis deed, kan dat een probleem zijn." Verder vindt Plantinga de wensen van de overledene en nabestaanden belangrijk. "Zij bepalen hoe de uitvaart wordt. Ik kan zelf een overtuiging over wel of niet thuis opbaren hebben, maar het gaat om wat de nabestaanden willen."
De naarnAbreptus is niet zomaar gekozen. Het Latijnse woord betekent 'weggenomen door de dood'. "Een overlijden is vaak onverwacht."
Plantinga weet uit eigen ervaring hoe het is om een dierbare te verliezen. "Ik doe mijn werk vanuit mijn hart. Als iemand overlijdt, breekt een kwetsbare periode aan. Ik begeleid nabestaanden bij beslissingen vanaf het overlijden tot en met de uitvaart en desgewenst daarna." Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen na de uitvaart afspreken met Plantinga. "Ik wil dan weten waar de mensen tegenaan lopen. Wellicht zijn er nog zaken die moèten gebeuren, zoals de bestemming van de as bespreken. Daar kan ik desgewenst bij helpen."


Contact Abreptus Uitvaartverzorging & Nazorg

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share