Parfumerieketen Mooi wint ‘Oscar’ Nederlandse detailhandel

Parfumerieketen Mooi wint ‘Oscar’ Nederlandse detailhandel van Accon Avm Adviseurs En Accountants

Door: Accon Avm Adviseurs En Accountants  06-11-2008
Trefwoorden: Retail, Detailhandel, Starter

Jan Peter Karelse, juryvoorzitter: “Met name de presentatie van producten is bijzonder. Verzorgings- en cosmeticaproducten worden per merk gezamenlijk gepresenteerd in de wand en niet in losse meubelen. Dit leidt tot een sterke merkbeleving bij de klant. Ook de centrale catwalk in de winkel is een echte eye-catcher. Hier kunnen klanten alles uittesten, opgemaakt worden, kunnen leveranciers zich presenteren en wordt informeel afgerekend. En dan niet te vergeten de “Beauty school” aan het einde van de catwalk waar klanten zich individueel of in groepsverband kunnen inschrijven voor een schoonheidscursus in de winkel.”

Adviseuses laten klant zich snel “thuis voelen”
Met name de adviseuses van Mooi hebben een groot aandeel gehad in de winst van de Award, voegt Karelse toe: “De Mooi adviseuses zijn standaard uitgerust met een ‘beauty belt’ met daarin hun belangrijkste instrumenten. Ze kunnen daardoor direct met de klant aan de slag. Elke klant voelt zich hier snel thuis. Het hele concept is er op gericht om iedere mogelijke drempel te laten verdwijnen.”

Waardering voor succes
Mooi heeft in haar korte bestaan bewezen levensvatbaar te zijn, ook als franchiseformule voor zelfstandigen. Inmiddels zijn er binnen twee jaar na de start 18 franchisenemers en heeft DA enkele weken geleden een belang van 50% genomen in Mooi. Een prachtige waardering voor het succes, dat de twee ondernemers nu al hebben. En dat in een sterk concurrerende markt met veel professionele spelers. “Mooi is een terechte winnaar van de Accon avm Starters Award”, aldus de jury.

Een eerste reactie van Don Kouwenhoven van Mooi: “Geweldig om de prijs te winnen. Het geeft aan dat we niet alleen zelf het gevoel hebben op een goed spoor te zitten, maar dat ook de jury hiervan overtuigd is. Het is de kroon op een jaar hard werken, waarbij je voelt dat we met de juiste dingen bezig zijn. Echt mooi.”

Award voor in het oog springende nieuwe winkels
De Starters Award is onderdeel van de Retailjaarprijs en wordt uitgereikt aan de meest in het oog springende nieuwe winkel of winkelformule van het land. Een onafhankelijke jury van vakmensen uit de detailhandel heeft de beste nieuwkomers beoordeeld. Belangrijke voorwaarden zijn dat het winkelconcept voldoende vernieuwend is, en dat de formule op termijn in het hele land opgezet kan worden. Daarvoor moet de winkel succesvol zijn en onderbouwd zijn met een solide ondernemingsplan.

Over Accon avm
Accon avm is de grootste zelfstandige accountants- en adviesorganisatie in Nederland. Met zo’n 1600 medewerkers en meer dan 50 kantoren is Accon avm actief in het MKB, de agrarische sector en de markt voor overheid en non-profit instellingen. Accon avm beschikt over een team van retailspecialisten die ondernemers onder andere adviseren bij start, expansie en beëindiging van hun bedrijf.

Trefwoorden: Detailhandel, Franchiseformule, Parfumeriewinkel, Retail, Starter,

Contact Accon Avm Adviseurs En Accountants

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share