A Madhouse in Arnhem

A Madhouse in Arnhem van Ad-id

Door: Ad-id  23-03-2009
Trefwoorden: It, Dance, Clubs

Twintig jaar aan de top
In 1989 won Jan Engelaar, Jean, de Nederlandse mix- en scratch-kampioenschappen. Hij begon housemuziek te draaien op diverse feesten en in clubs. Hij stond wekelijks in de iT in Amsterdam, waar hij clubhouse draaide. Samen met collega-producer Peran scoorde DJ Jean in deze periode een hele rij clubhits. 'I Give My Life' drong zelfs door tot de landelijke tipparade.

Jean en Peran maakten ook remixen voor artiesten als Sylvester, PM Project, Full Intension., Lil' Louis en Airscape. In 1996 ontving Jean de prestigieuze 'Dance Update Award' en werd hij uitgeroepen tot beste club-DJ van Nederland.

Madhouse
In 1999 ging de 'Dance Update Award' wederom naar Jean. Hij bleef dat hele jaar door op vrijdagavond draaien in de hoofdstedelijke 'iT'. Onder de noemer 'MadHouse' konden de bezoekers dansen op groovy house en clubtrance. DJ Jean populariteit bereikte in dit jaar een hoogtepunt door zijn single 'The Launch'. Dat nummer stond twee weken lang op nummer 1 en veroverde een ongekende populariteit bij het uitgaanspubliek.

Nu tien jaar later staat DJ Jean nog steeds aan de top en draait hij diverse malen per week in alle (inter)nationale clubs en festivals. Vanavond ontmoet hij in Arnhem DJ RickE en Rico South bij Club EmperiuM en laat hij Arnhem horen waarom hij al meer dan twintig jaar tot de absolute top van Nederland behoort.

Trefwoorden: Ad-id, Club Emperium, Clubs, Clubtrance, Dance, It, Madhouse, Ricke,