goed.kunst presenteert Bart Verburg

goed.kunst presenteert Bart Verburg van Ad-id

Door: Ad-id  30-03-2009
Trefwoorden: Kunst, Expositie, Beeldend Kunstenaar

De hand van Verburg

Bart Verburg (12 augustus 1960, Leiden) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem van 1978 tot 1983. Sindsdien is hij werkzaam als beeldend kunstenaar. Het maakt niet uit welke techniek Bart Verburg kiest, altijd is zijn handschrift duidelijk te herkennen. Een collageachtige opbouw met beeldelementen als gezichten, alledaagse voorwerpen, symbolen en structuren worden in trefzekere lijnen weergegeven.

Verburg kopieert naar hartenlust uit kranten of trekt tekeningen over en gebruikt de overheadprojector. Op het doek of papier worden alle losse elementen geweven tot een patroon, zodat je door de ene tekening heen naar het andere kunt kijken. In deze verweving zit de beeldende kracht en spanning.

Er zit heel veel informatie in het doek, ogenschijnlijk een wirwar van lijnen, maar hoe langer je kijkt des te meer je kunt onderscheiden. Je ervaart dat het beeld toch transparant is. Je ziet dat onder de uiteindelijke schildering vele weggeschilderde lagen zitten die de doeken een historie geven waar je het fijne niet van weet maar die wel intrigeert. Ieder stadium van het schilderij wordt gefotografeerd en daarna weer weg geschilderd of verder weggewerkt.

Trefwoorden: Ad-id, Beeldend Kunstenaar, Expositie, Goed.kunst, Klarendal, Kunst,