Jochen Miller verovert Arnhem

Jochen Miller verovert Arnhem van Ad-id

Door: Ad-id  23-03-2009
Trefwoorden: Club, Talenten, Trance

In zijn tienerjaren ontwikkelde Jochen Miller zijn interesse in dance muziek. In de discotheek van zijn vader werd hij resident DJ op 16-jarige leeftijd, gevolgd door een residentie in club Zino's in Tilburg toen hij 18 was. In 1999 stond Jochen tijdens Dance Valley in de finale van de Nederlandse mix kampioenschappen waar hij zich onderscheidde van de rest door zijn scratchen, loops en het mixen met 3 draaitafels.

Miller stopte met zijn studie aan de Hogere Hotelschool toen de Lexion in Westzaan op zijn pad kwam, waar hij met name tijdens het draaien op afterparties veel geleerd heeft. Sinds 2001 is Jochen Miller resident DJ van de populaire club The Matrixx in Nijmegen. ID&T Magazine bestempelde hem in 2004 tot 'dé verrassing van het jaar'. En Jochen Miller's ster is nog steeds rijzende.

Miller producties
Om de top te bereiken en te behouden is het belangrijk om zelf platen te produceren, vindt Miller. Geïnspireerd door de vette clubplaten die hij wekelijks draait, besloot Jochen Miller een paar jaar geleden zelf te gaan produceren. Hij liet thuis een studio bouwen, waar hij gemiddeld vier volle dagen per week te vinden is.

'Vanity' (ID&T free for all label) heeft het begin 2005 in binnen- en buitenland erg goed gedaan. In maart 2005 stond hij maar liefst met twee producties in de top 10 van de nationale dance charts: 'Miller & Fijneman - San Pedro' (Outstandin, Black Hole Recordings) en 'Silent Electra - For this moment'. Daarnaast staan er een aantal remixen op stapel, waaronder Eastcoast's 'We are united' (Midtown).

Zijn groeiende bekendheid resulteerde in optredens door heel Nederland en op grote evenementen als Innercity, Mysteryland, Impulz en Decibel Outdoor. Maar elke donderdag is hij in Arnhem en invited by Club EmperiuM.

Jonge talenten
Elke 2e donderdag van de maand nodigt Jochen jonge talenten uit om met hem te draaien in Club EmperiuM. De beste talenten krijgen een vier uur durende set op een EmperiuM special event.

Alle getalenteerde DJ’s uit Gelderland kunnen zich aanmelden voor de 60 Miller Minutes. Stuur een je naam, demo en foto naar [email protected]

Trefwoorden: Ad-id, Club, Club Emperium, Club Emperium Invites, Korenmarkt, Talenten, Techno, Trance,