Fransen-Gerrits Groep zet ferme stap in toekomst

Door: Alfa-beta Solutions  22-02-2006
Trefwoorden: Industrie, Voedingsmiddelenindustrie, Bedrijfssoftware

Arnhem, 6 febuari 2006 - Fransen-Gerrits Groep, producent van hoogwaardige diervoeders, heeft in haar streven te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit een volgende stap gezet. Fransen-Gerrits heeft gekozen voor de implementatie van de enterprise resource planning (ERP) oplossing Intentia Application Suite (Movex) door Alfa-Beta Solutions. Tevens voorziet deze implementatie in de tot stand brenging van een moderne en flexibele management informatie architectuur met scorecards, analysis en rapportages. Met deze totaaloplossing zet de Fransen-Gerrits Groep een ferme stap naar een automatiseringsinvulling voor de toekomst.

Selectietraject

Aan de keuze voor Alfa-Beta Solutions en de ERP oplossing van Intentia is een uitgebreid selectietraject vooraf gegaan. Via de traditionele longlist en shortlist zijn een tweetal leveranciers geselecteerd voor een workshop, namelijk de huidige leverancier Adifo en Alfa-Beta Solutions. Middels workshops werden beide oplossingen met elkaar vergeleken en werd ook de projectmethodiek van beide leveranciers met elkaar vergeleken. Uiteindelijk hebben de diepgaande functionaliteit van de oplossingen, de referenties en de deskundigheid van de implementatiepartner de keuze doen vallen op Alfa-Beta Solutions.

Inzicht in gegevens

Met Intentia Application Suite (Movex) voldoet Fransen-Gerrits Groep aan alle strenge eisen die gesteld worden aan de agrarische sector. De herkomst van grondstoffen en halffabrikaten ligt nauwkeurig vast en daarmee zijn alle producten goed te volgen vanaf de bron. Met de geboden oplossing kan middels één druk op de knop de oorsprong van leveringen achterhaald worden, waarbij aan alle verplichtingen op het gebied van tracking en tracing is voldaan.

Doordat alle productielocaties gebruik gaan maken van hetzelfde geïntegreerde logistieke automatiseringssysteem zijn gegevens sneller inzichtelijk. Dit geldt voor zowel logisieke transacties als de benodigde stuurinformatie voor het management. De ervaring van Alfa-Beta Solutions met het onttrekken en aanbieden van management informatie (business intelligence) heeft een rol gespeeld bij de beslissing van Fransen-Gerrits. De functionaliteit die de oplossingen van Cognos met zich meebrengen zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie tijdig over de juiste informatie beschikt. Dit kan straks middels scorecards, middels uitzonderingenanalyses of opgemaakte rapportages.

Implementatie

De Fransen-Gerrits Groep heeft gepland om per 1 januari 2007 met het nieuwe automatiseringssysteem te gaan werken. Deze doorlooptijd tot aan januari 2007 wordt gebruikt om de huidige systemen te vervangen en de functionaliteit van Movex en Cognos in gebruik te nemen. Tevens maakt de koppeling met de shopflooroplossingen (Promas ST) van KSE en receptuuroptimalisatie oplossing van Adifo (BestMix) onderdeel uit van de implementatie. Dit is een logische en onontbeerlijke stap om geïntegreerd en tijdig de gegevens voor tracking en tracing respectievelijk, logisitieke en management sturing te verkrijgen.

De brede en diepgaande functionaliteit van de nieuwe software biedt de Fransen-Gerrits Groep de juiste flexibiliteit, opdat men zonder maatwerk in staat is om ook in de toekomst op een efficiënte manier aan de hoge eisen van zowel de agrarische ondernemer als de markt te voldoen.

Over Fransen-Gerrits Groep

De Fransen-Gerrits Groep produceert en distribueert hoogwaardige diervoeders, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Vanuit het streven om op een efficiënte manier diervoeders te produceren, met daarbij een optimale kwaliteitszorg en kwaliteitsborging, is in 2002 de Fransen-Gerrits Groep ontstaan. Door de inkoop, de kwaliteitszorg en de productie samen te voegen, wordt op een economische en verantwoorde wijze voldaan aan alle eisen. De groep produceert momenteel voor een viertal deelnemende bedrijven en behoort daarmee tot de tien grootste diervoederproducenten van Nederland.
De deelnemende bedrijven zijn allemaal gerenomeerde familiebedrijven met een lange traditie in de mengvoeder industrie. Fransen Mengvoerders uit Erp, Gerrits-Jans Veevoeders uit De Rips, Van Haren Mengvoeders uit Balgoij en Fransen-Nutrifarm uit Veghel.

De Fransen-Gerrits Groep beschikt over een eigen op- en overslag bedrijf in Oss en bevoorraadt daar -onder andere- haar vier gespecialiseerde productie-units. Agrarische ondernemers, die hun voeders betrekken van één van de leden van de Fransen-Gerrits Groep, krijgen de maximale waarborg voor goede en gezonde producten. Door de zeer efficiënte manier van werken, zijn deze voeders bovendien concurrerend qua kwaliteit en prijs.

Over Alfa-Beta Solutions:

Alfa-Beta Solutions voorziet bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie van bedrijfssoftware, die zich volledig richt op de kernactiviteit van deze industrie. Wij implementeren en leveren een totale oplossing waarin Enterprise Resource Planning (ERP) en Management Informatie (BI) centraal staan.

De vele succesvolle implementaties die door Alfa-Beta Solutions zijn afgerond kenmerken zich door een snelle ROI, pragmatisme en inzet van consultants die inhoudelijk verantwoordelijkheid (kunnen) nemen in het proces.

De ERP oplossing is afkomstig van Intentia. Deze productsuite is vanaf de grond opgebouwd met de karakteristieken van voedingsmiddelenbedrijven in het achterhoofd: de software vereenvoudigt complexe processen, anticipeert op de klantvraag en kan gemakkelijk meegroeien of veranderen met het bedrijf. De brede functionaliteit kent een grote diepgang welke een antwoord geeft op alle complexe vraagstukken die binnen de industrie spelen.

Trefwoorden: Bedrijfssoftware, Industrie, Voedingsmiddelenindustrie

Contact Alfa-beta Solutions

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share