Diolen Industrial Fibers investeert in nieuwste technologie en uitbreiding capaciteit in Emmen

Diolen Industrial Fibers investeert in nieuwste technologie en uitbreiding capaciteit in Emmen van Diolen Industrial Fibers

Door: Diolen Industrial Fibers  07-07-2006
Trefwoorden: Technologie, Polyester, Garens

Arnhem, 21 december 2005

Diolen Industrial Fibers investeert opnieuw in modernisering van het machinepark en in uitbreiding van de capaciteit voor haar productiefaciliteit in Emmen. Na eerdere investeringen in 2003 en 2004 in drie zogenaamde Fosty-machines, is onlangs Fosty 4 succesvol opgestart en is eerder deze maand door de Raad van Commissarissen de investering voor Fosty 5 goedgekeurd.

Met deze investeringen is Diolen Industrial Fibers nog beter in staat haar klanten een constante hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen te bieden. Deze nieuwste technologie is namelijk gebaseerd op een 1-staps proces, terwijl voorheen in twee stappen geproduceerd werd.

Met deze investeringen breidt Diolen Industrial Fibers de capaciteit van de productiefaciliteit in Emmen uit met 5.000 ton hoogwaardige polyester garens. In Emmen wordt jaarlijks 40.000 ton garens geproduceerd. Fosty 5 zal naar verwachting vanaf juni 2006 bijdragen aan de productie.

Jan Michiels, CEO Diolen Industrial Fibers
“De markt reageert positief op ons 1-staps garen en ziet het als een signaal dat wij heel geconcentreerd werken om onze positie in de markt te verbeteren”

Trefwoorden: Diolen, Diolen Industrial Fibers, Fosty, Garens, Modernisering, Polyester, Technologie,

Contact Diolen Industrial Fibers

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share