Gratis mediationspreekuur in gemeentehuis De Steeg

Door: Doeff Mediation  09-02-2007
Trefwoorden: Mediation, Mediator, Conflict

Mediation, of conflictbemiddeling, is inmiddels een bekend begrip. Toch brengt misschien nog niet iedereen het in verband met zijn eigen situatie. Conflicten worden soms lang en ten koste van veel verdriet, ergernis en/of geld in stand gehouden. Statistieken wijzen uit dat mediation vaak snel leidt tot een oplossing waarmee alle betrokken partijen tevreden zijn.

Tijdens het spreekuur wordt voorlichting gegeven over echtscheidingsbemiddeling en mediation bij de meest uiteenlopende soorten conflicten. Bijvoorbeeld conflicten binnen het gezin, de familie, het werk, de woonomgeving, de vereniging, de school en conflicten tussen overheid en burger. Verder wordt voorlichting gegeven over de procedure en de kosten. Er is informatiemateriaal beschikbaar. Desgewenst kan meteen telefonisch een afspraak worden gemaakt met een mediator naar keuze voor een oriënterend gesprek.

Het mediationspreekuur is een initiatief van een aantal NMI-mediators uit de gemeente Rheden en omgeving. De mediators werken nadrukkelijk onafhankelijk van de gemeente.

De meewerkende mediators zijn erkend door het Nederlands Mediation Instituut (www.nmi-mediation.nl). Contactpersoon: Hélène Doeff 026 442 15 43 [email protected] 


Trefwoorden: Conflict, Conflictbemiddeling, Conflicten, Echtscheidingsbemiddeling, Mediation, Mediator, Nmi