Verhuren van woonruimte

Door: Domica Arnhem  25-04-2013
Trefwoorden: Nieuwbouw, Woning, Wonen

Staat uw woning lang te koop en bent u de dubbele lasten zat, gaat u tijdelijk naar het buitenland of bent u belegger en wilt u uw woning vakkundig verhuren aan de juiste huurder? U kunt dit door een verkoopmakelaar laten doen die verhuren als nevenactiviteit heeft of u kunt u laten begeleiden door een ervaren specialist. Bij Domica willen wij het u graag makkelijker maken en het werk voor u uit handen nemen. In een vrijblijvend adviesgesprek lichten wij u graag voor over de mogelijkheden die Domica u te bieden heeft. U profiteert bij Domica van een jarenlange expertise op gebied van verhuur en beheer. Bovendien beschikken wij over een zeer omvangrijk netwerk aan geschikte bedrijfsmatige en particuliere huurders. Laat u verrassen door het unieke serviceconcept. Een serviceconcept wat verder gaat dan het aanbieden van een betrouwbare huurder. Dit is namelijk slechts één aspect van de Domica formule. U wilt toch ook dat tijdens de huurperiode alles goed geregeld is? Laat Domica u ontzorgen; dat is samenwerken met Domica... Welkom!  
SERVICE & MOGELIJKHEDEN SCREENING HUURDER
Iedere kandidaat-huurder die zich bij Domica inschrijft als woningzoekende wordt onderworpen aan een grondige screening. Zo weet u altijd met wie u een huurovereenkomst aangaat. Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide dienstverlening streven wij naar een geslaagde bemiddeling tussen huurder en verhuurder en een zorgenloze huurperiode voor beide partijen. 
HUURDERS CHECK
Als verhuurder wilt u voor het aangaan van een huurovereenkomst weten wie u in huis haalt. De unieke Domica huurders-check is bedoeld om uw huurder volledig te screenen. Om een woning via Domica te kunnen huren, dient de kandidaat-huurder maandelijks een vast inkomen te ontvangen en positief te worden beoordeeld bij een credit-check. Ook worden de werkgever en bankgegevens gecontroleerd. Als een huurder niet aan deze eisen kan voldoen er eventueel voor gekozen worden dat iemand garant staat tijdens de huurperiode. Door deze werkwijze zorgen wij ervoor dat de financiële risico’s voor u als verhuurder zoveel mogelijk worden beperkt. Dat is verhuren via Domica, een vertrouwd gevoel! 
MARKETING
Om uw woning onder de aandacht te brengen heeft Domica haar eigen, veelbezochte website en een koppeling naar vele alternatieve websites waarop uw woning geplaatst kan worden. Een goede presentatie van uw woning is van groot belang; dit is immers het ‘visitekaartje’. Wij zorgen voor het plaatsen van de juiste object informatie, een mooie omschrijving en duidelijke foto’s zodat wij uw woning op passende wijze kunnen aanbieden aan ons grote netwerk aan geschikte huurders. Uiteraard betrekken wij u bij deze zaken en houden we nauw contact met u. 
CONTRACTOPMAAK
Voordat wij uw woning op Domica.nl plaatsen, neemt een van onze medewerkers contact met u op om een afspraak te maken in uw woning. Tijdens deze afspraak bespreken wij alle details van de huurwoning en relevante zaken die bij de verhuur komen kijken. Als verhuurder tekent u, in geval van toepassing, met ons een beheercontract, de huurders ontvangen van Domica hun huurcontract. In het beheercontract met u leggen we een aantal regels vast, zoals de ingangsdatum en beëindigingdatum van de beheerovereenkomst. Daarnaast omschrijven wij de bijzondere afspraken die we gemaakt hebben; bijvoorbeeld dat uw woning wordt verhuurd via de leegstandswet of het feit dat de woning te blijft koop staan zodat eventuele verkoopbezichtigingen tijdens de huurperiode doorgang kunnen vinden. Tevens leggen we vast dat het beheer tijdens de verhuurperiode door Domica wordt uitgevoerd. 
CHECK-IN / CHECK-OUT
Standaard verzorgt Domica de zogenaamde incheck (sleuteloverdracht met de huurder) waarbij de verhuurmakelaar de woning volledig doorloopt en inspecteert op het moment dat een nieuwe huurder de woning betrekt. De verhuurmakelaar zal een complete rapportage maken bij de aanvang van de huurperiode. Daarnaast wordt er een fotoreportage ter ondersteuning gemaakt. In het geval Domica de woning beheert zal een huurder, zodra deze de woning verlaat, samen met de Domica verhuurmakelaar de woning inspecteren en zal een Check-out rapport worden opgesteld. Wederom zal de staat van elk vertrek genoteerd worden. De twee rapporten kunnen met elkaar worden vergeleken. Zo kan nooit onduidelijkheid ontstaat over de staat van oplevering van de woning! 
OVERIGE DIENSTEN
Ook zaken als energie, TV & Internetdiensten, tuinonderhoud, aanvraag leegstandvergunning, tussentijdse- en einde schoonmaak kunnen verzorgd worden door Domica . De verhuurmakelaar van Domica legt u graag in een persoonlijk gesprek uit wat Domica voor u hierin kan betekenen.De verhuurmakelaar van Domica legt u graag in een persoonlijk gesprek uit wat Domica Vastgoed Management voor u hierin kan betekenen.

Trefwoorden: 2 onder 1 kap woning, Appartement, arnhem, Beheer, Benedenwoning, Bovenwoning, Bungalow, Chalet, Domica, drive-in woning, Eengezinswoning, Flat, Galerijflat, Hoekhuis, Hoekwoning, Huis, Huisje, Huisvesting, Huurhuis, huurstek, Huurwoning, Huurwoningen, Kamer, Kelder, Kindvriendelijk, Lichtkoepel, loft, Maisonnette, Nieuwbouw, Nieuwbouwhuis, Nieuwbouwwoning, portiekflat, ruime kamer, Schuur, Souterrain, split level woning, Stek, Studentenkamer, studenthuis, Studio, Tussenwoning, Verhuren, Verhuurmakelaar, Vleugel, Wonen, Woning, zolderetage, Zolderkamer,

Andere producten en diensten van Domica Arnhem

25-04-2013

Beheer

Beheer