Resort Walensee feestelijk geopend

Resort Walensee feestelijk geopend van Dormio leisure development bv

Door: Dormio leisure development bv  23-03-2009


Het is algemeen bekend dat in economisch goede tijden, het makkelijker is om projecten te ontwikkelen en te verkopen. Toch heeft Dormio leisure development uit Arnhem een uniek project in korte tijd weten te ontwikkelen én realiseren. En dat terwijl de markt al in een neerwaartse spiraal dreigde te komen. Na een ontwikkelingstijd van 2,5 jaar is er in de zomer van 2006 een start gemaakt met de verkoop van Resort Walensee in Zwitserland, bestaande uit 148 appartementen variërend van twee slaapkamer appartementen tot penthouses en 5 vrijstaande villa’s.

In overleg met het kanton St. Gallen is besloten dat Dormio leisure development 22 appartementen, 3 restaurants, het zwembad, het wellnesscentrum, de jachthaven en de receptie met supermarkt zelf zal houden. De overige 131 woningen zouden verkocht kunnen worden aan particuliere investeerders met een vergunning voor buitenlanders (Lex Koller vergunning).

Op 1 april 2007, slechts een half jaar na de start van de verkoop, kon er al begonnen worden met de bouw van het bijzondere project. Op dat moment was de helft van de beschikbare eenheden verkocht. Door SNS Property Finance werd een afbouwfinanciering voor het gehele project verstrekt. In combinatie met een niet al te strenge winter was er relatief weinig vertraging in de bouwwerkzaamheden. Het voordeel van het starten met de bouw bij slechts 50% verkochte woningen is dat het resort daardoor al in het winterseizoen van 2008/2009 open kon gaan voor de verhuur.

De verkoop van het resort met een gemiddelde verkoopprijs van rond de 440.000,- euro (CHF 660.000,-) verliep uitstekend. Er was veel interesse, de verhuurmogelijkheden (geen verhuurverplichting), de ligging aan de prachtige Walensee en een skilift tot in het park waren in combinatie met het land belangrijke criteria. Een andere voordelige bijkomstigheid is de financieringsmogelijkheid in Zwitserland, lage rentes op basis van de LIBOR.

Nog voor de officiële opening op 21 december 2008 was het park geheel uitverkocht. Het resort, met een verkoopwaarde van 88 miljoen Zwitserse Franken, kon dan ook met een gigantisch vuurwerk geopend worden.

De woningen in het resort kunnen worden verhuurd via Landal GreenParks, met wie een 10 jarige verhuurbemiddelingsovereenkomst is gesloten. Naar nu blijkt stelt ongeveer 80% van de eigenaren hun woning voor verhuur beschikbaar. Op deze wijze kunnen de investeerders een direct rendement behalen op hun investering, naast het genot van het eigen gebruik van de woning. De huurinkomsten worden jaarlijks geïndexeerd en leegstand is een theoretisch aangelegenheid.

Overigens zit de verhuur van woningen in resorts en/of vakantieparken duidelijk in de lift en lijkt het erop dat deze markt een anticyclisch effect kent. Vakantie is niet langer een luxe, maar een eerste levensbehoefte en als er in economisch zwaardere tijden op vakantie wordt gegaan doet men dit liever wat dichter bij huis dan middels verre vliegreizen. Vakantieresorts in Europa, en dus ook resort Walensee profiteren hiervan.

Dormio leisure development beheert het resort en is eigenaar van 22 appartementen. Door deze constructie, blijft de ontwikkelaar betrokken bij het project en zijn de eigenaren verzekerd van een goed en duurzaam beheer van hun woning.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Mr D.F. van Schaik, directeur Dormio leisure development bv onder telefoonnummer 026 - 353 77 10.


Contact Dormio leisure development bv

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share