BMB Mott MacDonald helpt Turkije bij exportbevordering

BMB Mott MacDonald helpt Turkije bij exportbevordering van Euroconsult Mott Macdonald

Door: Euroconsult Mott Macdonald  29-05-2008

ARNHEM - BMB Mott MacDonald (voorheen Arcadis BMB) gaat Turkije helpen bij het zakendoen met Nederland en andere Europese landen. Het ministerie van Economische Zaken/EVD heeft BMB Mott MacDonald opdracht gegeven het Turkse Centrum voor Exportbevordering (IGEME) te ondersteunen bij het trainen van Turkse ondernemingen.

Het is de bedoeling dat het imago van het Turkse bedrijfsleven als handelspartner wordt verbeterd, dat activiteiten beter afgestemd worden op de markt, en dat lokale netwerken meer hulp gaan bieden aan Turkse ondernemers.

Het IGEME-project omvat drie componenten. De eerste component behelst het ontwikkelen van een strategie voor training en voorlichting op het gebied van exportbevordering, voortbouwend op een door BMB Mott MacDonald ontwikkeld model voor overheidsdiensten. In de tweede component wordt een groep van 36 exportconsultants opgeleid, die op hun beurt 350 exporterende kleine en middelgrote bedrijven gaan adviseren op het gebied van de internationale handel, met speciale aandacht voor Nederland. De derde component van het project is gericht op het faciliteren van handelsbetrekkingen tussen Turkse en Nederlandse ondernemingen door middel van assisted matchmaking1).

Het project maakt deel uit van het Nederlandse stimuleringsprogramma PSOM (Programma Samenwerking Opkomende Markten), dat tot doel heeft Nederlandse investeringen te bevorderen in Oost-Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. In het bijzonder behoort dit project tot een deelprogramma dat gericht is op het versterken van de relaties tussen Turkse en Nederlandse overkoepelende organisaties. De verwachting is dat, door het midden- en kleinbedrijf erbij te betrekken, de internationale handel en investeringen tussen beide landen gestimuleerd worden.

Het project duurt anderhalf jaar en wordt door BMB Mott MacDonald in samenwerking met het Nederlandse Laman Trip & Partners uitgevoerd.

Einde

1) Assisted matchmaking is het (elektronisch) bij elkaar brengen van bedrijven met als doel een zakenrelatie op te bouwen.

Voor meer informatie:
Karel T’Jonck
BMB Mott MacDonald
026-3577111/7368
[email protected]


Contact Euroconsult Mott Macdonald

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share