Uniek innovatiefonds voor onderwijs in Rwanda

Uniek innovatiefonds voor onderwijs in Rwanda van Euroconsult Mott Macdonald

Door: Euroconsult Mott Macdonald  07-09-2012
Trefwoorden: kustbescherming erosie zandmotor mott macdonald karnataka

Uniek innovatiefonds voor onderwijs in Rwanda
Private initiatieven bieden jongeren meer kans op goede scholing

ARNHEM – BMB Mott MacDonald is door de Rwandese overheid aangewezen om een innovatiefonds voor de onderwijssector op te richten en de implementatie ervan te leiden. Het fonds, met als titel Innovation for Education, is ter beschikking gesteld door het Britse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking (DFID). De opzet van het innovatiefonds is uniek: het werven en begeleiden van innovatieve projecten die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in Rwanda.

Innovation for Education ondersteunt innovatieve projecten, uitgevoerd door NGO’s*) en private ondernemingen, die binnen een periode van twee jaar door hun innovatieve aanpak bij moeten dragen aan de geplande veranderingen binnen de onderwijssector. BMB Mott MacDonald speelt een centrale rol in de beoordeling van projecten en ondersteunt daarnaast het Rwandese ministerie van Onderwijs bij het op termijn overnemen van succesvol gebleken innovaties.

Projecten die door Innovation for Education gesteund worden, moeten aantoonbaar innovatief zijn, meerwaarde kunnen bieden en de doelen van de nationale onderwijsstrategie ‘Rwanda Education Sector Strategic Plan’ (ESSP) helpen realiseren. Mott MacDonald helpt het ministerie van Onderwijs bij het innemen van haar nieuwe rol als Innovatiemanager, waarbij het ministerie nieuwe initiatieven stimuleert, onderzoekt en beoordeelt op innovatie en uitvoerbaarheid, en de mogelijkheid om werkelijk veranderingen in de onderwijssector te bewerkstelligen.

Project manager Addie van Ommering van BMB Mott MacDonald: “Met de lancering van Innovation for Education draagt DFID bij aan de doelen van het ESSP waarin onder meer gesteld is het aantal voortijdige schoolverlaters terug te dringen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat is goed nieuws voor al die jongeren die hiermee hun kansen kunnen verbeteren op een goede opleiding en zo kunnen bijdragen aan Rwanda’s ambitie om in 2020 een middeninkomensland te worden.’’


*) Een NGO (niet-gouvernementele organisatie) is een organisatie die onafhankelijk van de overheid opereert en een maatschappelijk belang dientTrefwoorden: kustbescherming erosie zandmotor mott macdonald karnataka

Contact Euroconsult Mott Macdonald

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Euroconsult Mott Macdonald

Grootschalige kustbescherming in India van Euroconsult Mott Macdonald thumbnail
09-07-2012

Grootschalige kustbescherming in India

Euroconsult Mott MacDonald heeft onlangs een opdracht verworven van de Indiase overheid om plannen te ontwerpen en uit te voeren ter bescherming van de 300 kilometer lange kust van de deelstaat Karnataka.