Samenwerking Human Inference met INSEAD en IESE geslaagd

Door: Human Inference Enterprise  04-05-2006
Trefwoorden: Samenwerking, Computer Software

European Entrepreneurship Accelerator voorziet in behoefte

Arnhem, 4 mei 2006 – Human Inference kijkt terug op een geslaagde samenwerking met IESE and INSEAD, twee internationale business schools. De samenwerking vond plaats in het kader van de European Entrepreneurship Accelerator (EEA), een facultatief programma voor MBA-studenten. De eerste editie vond tussen januari en mei van dit jaar plaats en was een groot succes. Human Inference zet de samenwerking dan ook graag voort in de volgende edities van de EEA.

Het European Entrepreneurship Accelerator programma biedt studenten de mogelijkheid om ondernemerschap van dichtbij mee te maken en brengt hen in direct contact met innovatieve bedrijven uit heel Europa die een grote groei doormaken. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de samenwerking met meervoudige entrepreneurs.

Human Inference was eerder dit jaar uit 120 bedrijven gekozen om deel uit te maken van de eerste editie van de European Entrepreneurship Accelerator (EEA). In totaal zes Europese bedrijven uit de software-, logistiek-, gezondheids-, dataopslag- en muziekdistributie-branche, waaronder Human Inference, waren geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  • Aanzienlijke groei (>100 % per jaar)
  • Aantrekkelijk en overtuigend bedrijfsmodel
  • Significante omzet en klantenlijst
  • Pan-Europese of wereldwijde visie
  • CEO is een bewezen meervoudige entrepreneur

Studenten van beide business schools werkten in gemengde groepen volgens de met de betreffende CEO overeengekomen doelstellingen. Aan de hand van deze doelstellingen werden de studenten aan het einde van de module beoordeeld. Zo moesten de studenten bijvoorbeeld de juiste diensten bepalen voor nieuwe geografische markten.

Mathieu Carenzo, tweedejaars MBA-student aan het IESE en deelnemer aan de opleiding zegt: “Het was een zeer inspirerende ervaring, we kregen de mogelijkheid om bij een bedrijf binnen te komen en inzicht te krijgen in de denkwijze van haar oprichters. Werken met studenten van een andere business school gaf ook een andere dimensie aan de opleiding.”

Hugo Verwijs, CEO van Human Inference en een van de entrepreneurs betrokken bij EEA benadrukt het win-win resultaat van de opleiding. "Het was voor mij een groot plezier om samen te werken met jonge, slimme mensen van twee van de meest toonaangevende business schools in Europa. Hun theoretische achtergrond en, in de meeste gevallen, enige jaren werkervaring zorgden voor de juiste omstandigheden voor dit project. Ik bied me van harte aan als vrijwilliger voor het volgende."

Trefwoorden: Computer Software, Samenwerking

Contact Human Inference Enterprise

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share