leen offerte en krediet offerte en financieringen

leen offerte en krediet offerte en financieringen van Leen-offerte

Door: Leen-offerte  28-10-2008
Trefwoorden: Hypotheek Offerte, Krediet Offerte, Lening Offerte

IMF beschikt over 200 miljard dollar om uit te lenen
Het IMF, dat is het Internationaal Monetair Fonds, beschikt over 200 miljard dollar onmiddellijk uit te lenen middelen. Die kunnen worden toegekend met minder aangehechte voorwaarden dan in het verleden het geval was. Dat blijkt althans uit een communiqué die vandaag op de internetsite van het IMF stond.

"Het IMF heeft meer dan 200 miljard dollar uit te lenen fondsen en kan rekenen op supplementaire middelen via twee leenakkoorden met groepen van lidstaten van het IMF", zo stelde de multilaterale instelling vandaag.

Politieke voorwaarden
De directeur-generaal van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, wijst erop dat "zelfs indien bepaalde politieke voorwaarden gekoppeld blijven aan de leningen van het IMF, de voorwaarden minder talrijk zullen zijn en meer gericht dan in het verleden".

"Gegeven zijnde dat het IMF een financiële instelling is, moeten zijn leningen gepaard gaan met bepaalde voorwaarden van economische politiek", aldus het Fonds.

IJsland
Het IMF heeft overigens vandaag bevestigd dat het een akkoord heeft afgesloten om 2,1 miljard dollar steun te verlenen aan IJsland om het land te helpen de crisis te overwinnen die zijn bankensysteem heeft geruïneerd. (afp/ka)

Trefwoorden: Hypotheek Offerte, Krediet Offerte, Leen Offerte, Lening Offerte,

Contact Leen-offerte

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share