Succesverhaal Lean Software Development

Succesverhaal Lean Software Development van Maruna Process Improvement

Door: Maruna Process Improvement  06-06-2007
Trefwoorden: Agile Software Development

Lean software development is een recente ontwikkeling en staat nog volledig in de kinderschoenen. Er wordt momenteel veel over geschreven en gesproken maar het wordt nog maar op kleine schaal toegepast. ‘Scrum’ en ‘Agile’ software development zijn al breder gebruikte toepassingen van de Lean filosofie binnen software development. Deze missen echter de koppeling met de gehele waardestroom; de backlog met productwensen en -eisen omvat een lange termijn hoeveelheid werk en is constant onderhevig aan veranderende prioriteiten. Nieuwe product functionaliteiten beïnvloeden niet alleen een geïsoleerd deel van de software maar hebben vaak ook impact op andere componenten. Deze interacties maken lang cyclische ontwikkel processen inefficiënt en moeilijk beheersbaar.

De Lean filosofie richt zich op snelheid, klantfocus en het elimineren van verspillingen in en rond alle processen in de waardestroom. Maruna levert Lean expertise binnen software ontwikkeling en software support.

Case: Lean Software Development

Er wordt op de 3de lijnsupport afdeling een aanzienlijke hoeveelheid tijd gestoken in het assisteren van de 2de lijnsupport voordat een klantcase als een defect wordt geregistreerd. Naast het feit dat dit veel tijd/resources in beslag neemt vertraagd het ook de doorlooptijd van het oplossen van software defects. Al met al een probleem wat vaak voor herhaaldelijk optreedt en vraagt om een standaard manier van aanpak en een betere communicatie tussen de 2de en 3de lijnsupport afdelingen.

Oplossing: Maak gebruik van één email folder zodat alle communicatie centraal beschikbaar is.

Resultaat:
De implementatie van bovenstaande aanbeveling levert op zeer korte termijn een tijdsbesparing op van 60%. In de onderstaande grafiek is te zien dat de totale tijd die wordt gespendeerd aan bilaterale besprekingen van gemiddeld 33,5 uur w eek [47~50] en [51-02] daalt naar gemiddeld 12,5 uur in week [03-06] en week [07-10].

Trefwoorden: Agile Software Development

Contact Maruna Process Improvement

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share