TYPO3 Association brengt TYPO3 versie 4.1 uit

TYPO3 Association brengt TYPO3 versie 4.1 uit van Netcreators Typo3 Cms

Door: Netcreators Typo3 Cms  07-03-2007
Trefwoorden: Content Management Systeem, Content Management, Open-source

BAAR – Vandaag heeft het TYPO3 Core Team de laatste versie van hun succesvolle Open Source Project uitgebracht. Waar 4.0 hoofdzakelijk gericht was op verbetering van gebruikersmogelijkheden op redacteuren-niveau, brengt 4.1.0 ook de nodige vergelijkbare verbeteringen voor systeembeheerders en ontwikkelaars. De meest in het oog springende kenmerken zijn Inline Relational Record Editing (IRRE), AJAX pagina- en bestandsboom, command line gebaseerde opschoonfuncties, en een verbeterde Extension Manager.

Een nieuwe AJAX pagina- en boomstructuur maken het in- en uitklappen van de pagina- en bestandsboom in de backend van TYPO3 veel sneller terwijl de systeembelasting lager is. Redacteuren en systeembeheerders zullen hier hun voordeel mee doen aangezien het niet langer noodzakelijk is om de gehele pagina te verversen bij het uitklappen van de pagina boomstructuur. Alleen dat wat nodig is wordt door het systeem uit de database opgehaald en opnieuw geladen.

De functionaliteit die IRRE biedt is baanbrekend. Deze stelt gebruikers in staat om nieuwe sub-records aan te maken door simpelweg op een icoon te klikken. Hierdoor wordt het bewerken van gerelateerde records in TYPO3 vereenvoudigd en wordt het mogelijk om in de backend van TYPO3 in één enkel venster met complexe data structuren te werken in plaats van meerdere.

TYPO3 4.1 biedt een volledig nieuwe command line interface waarmee systeembeheerders een reeks door  Kasper Skårhøj geschreven command line scripts kunnen uitvoeren. Deze “low-level” systeem extensie bevat functionaliteit voor het controleren van de database integriteit en het opschonen van bijvoorbeeld verloren bestanden en referenties, het flushen van verwijderde records en gepubliceerde versies en nog veel meer. Er bevindt zich een how-to tekstbestand in de low level extensie waarin in detail wordt beschreven hoe het proces moet worden uitgevoerd.

De verbeterde Extension Manager slaat in het vervolg de lijst met extensies van de TYPO3 Extension Manager (TER) op in de lokale database. Hierdoor versnellen niet alleen de processen maar is tevens minder geheugen nodig. Dit is van groot belang voor een Content Management System dat niet alleen op “enterprise level” wordt gebruikt maar ook op grote schaal in kleinere zakelijke omgevingen.
TYPO3 4.1 bevat tevens een aantal prestatieverbeteringen op het gebied van paginacaching en databasetoegang. TYPO3 sites die staan op gedeelde hosting platforms waar het geheugen gelimiteerd is, zullen zeker baat hebben bij deze nieuwe features.

Naast deze grote verbeteringen, biedt de nieuwe realease ook een groot aantal kleine aanpassingen, systeemverbeteringen en bug fixes. De focus blijft duidelijk gericht op de gebruikersvriendelijkheid van het systeem. Dit is dan ook de het belangrijkste doel dat het Core Development Team voor alle 4.x releases heeft gesteld.
TYPO3 versie 4.1 kan direct worden gedownload van www.typo3.org. Technische documentatie en de release kunnen worden gevonden op http://typo3.org/development/articles/release-notes-41/

Voor meer informatie over de mogelijkheden van TYPO3 voor uw organisatie kunt u contact opnemen met Netcreators: www.netcreators.com/contact

Trefwoorden: Content Management, Content Management Systeem, Netcreators, Open-source, Typo3

Contact Netcreators Typo3 Cms

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share