DIGITAL PRINTING ARNHEM. Digitaal drukken met de HP-Indigo 6 kleuren drukpers.

DIGITAL PRINTING ARNHEM. Digitaal drukken met de HP-Indigo 6 kleuren drukpers. van Viamedia

Door: Viamedia  15-08-2006
Trefwoorden: Brochures, Visitekaartjes, Briefpapier

“Veel mensen in de grafische sector zijn erg somber als het gaat om de toekomst. Waarom ben jij juist in deze sector gestart?”
“Eigenlijk zie ik de toekomst van de grafische sector helemaal niet zo somber in. Natuurlijk, de ontwikkelingen op allerlei gebied gaan razendsnel. Zo ook in het grafische wereldje. Ik heb van zeer nabij meegemaakt dat ondernemers deze ontwikkelingen niet of niet meer kunnen volgen en zodoende steeds verder achterop raken. Juist in de grafische sector zijn de ontwikkelingen zeer divers. Zowel in de offset branche als in de digitale wereld. Maar daardoor liggen er ook vele mogelijkheden open, voor zowel de traditionele druk als voor de digitale druk.”

“Je praat over traditionele- en over digitale druk. Wat precies is het verschil?”
“De traditionele druk werkt met offset platen. Is zeer arbeidsintensief en daardoor redelijk prijzig. Deze manier van drukken is uitstekend geschikt voor grote hoeveelheden. De kwaliteit ervan is prima. De HP-Indigo, waarmee ik werk, heeft het voordeel dat er geen offsetplaten aangemaakt hoeven te worden. Daardoor is het drukproces aanmerkelijk sneller, goedkoper en de kwaliteit is dezelfde. Klanten leveren via een eenvoudig bestand hun opdrachten aan, eventueel via internet of e-mail”.

“Digitale druk heeft nog veel meer voordelen. Het proces is zo flexibel dat er op het laatste moment nog wijzigingen in het ontwerp kunnen worden aangebracht. Daarnaast kan het drukwerk gepersonaliseerd worden. Met andere woorden, van een zending van 600 exemplaren kan elk stuk persoonlijk geadresseerd worden”. Een ander voordeel is dat er geen enorme grote hoeveelheden hoeven te worden aangemaakt. Vaak verandert er iets in de gegevens van een bedrijf. Er komt een fax-apparaat bij of er vertrekt een directielid en moeten daardoor grote hoeveelheden drukwerk weggegooid worden”. Digitale druk werkt met aantallen van 50 tot ongeveer 1500 stuks”.
De digitale druk heeft de toekomst”.

“Sinds wanneer ben je met je digitale drukpers gestart?”
“Op 1 januari 2006 zijn we met de HP-Indigo 6-kleuren drukpers gestart op de Malburgse Sluis 5E in Arnhem Zuid. Ons telefoonnummer is (026) 321 93 22. Als de mensen meer willen weten, kunnen zij ons bellen of naar onze web-site gaan. www.viamedia.nl”.

Trefwoorden: 4kleuren, 6kleuren, Afwerking, Briefpapier, Brochures, Digitaledrukkerij, Drukkenmetdehpindigo, Fullcolour, Genietgehecht, Lamineren, Schoolgidsen, Specialedrukwerkmateriaal, Trainingsdrukwerk, Verenigingsbladen, Visitekaartjes, Zwart,