Nieuw in Arnhem: Winning-Design

Nieuw in Arnhem: Winning-Design van Winning-design

Door: Winning-design  03-06-2009
Trefwoorden: Design, Kunst, Interieuradvies

Toelichting

Winning-Design (een verwijzing naar Jacqueline Winnens achternaam) is een interieurarchitectenbureau annex winkel/gallerie. “Dat mensen er zonder belemmering kunnen binnen stappen, is voor mij belangrijk”, vertelt Winnen. “Ik hecht aan het contact met de omgeving. Ook hoop ik op deze manier laagdrempelig te werken. De studio is mijn werkplek, dus mensen kunnen meteen zien waarmee ik bezig ben.
“Maar omdat ik er ook mijn cliënten ontvang voor presentaties en besprekingen en ik ook naar cliënten/projecten ga, staat de deur niet de hele week open, maar alleen op woensdag t/m zaterdag van twaalf tot vijf en op donderdagavond tot negen uur.”

Winning-Design houdt zich bezig met alle aspecten van het interieur, aldus Winnen: “Kleur, licht, vorm en materiaal. Ik ben gespecialiseerd in verbouwing, kleinschalige nieuwbouw en interieur-indelingsplannen. Voor particulieren, maar net zo goed voor bedrijven. Nieuwe inrichting voor de badkamer, de keuken, de woonkamer of de serre? Het kan allemaal, maar ook voor uiteenlopende soorten bedrijfsruimte of dat nu een kantoor is of een horecagelegenheid.”

Op maat
Plattegronden, doorsneden en 3D visualisaties helpen om voor de opdrachtgever en de uitvoerende partijen een helder ruimtelijk beeld te scheppen. Voor de 3d visualisaties heeft Winnin-Design gespecialiseerde software in huis.

Winnen: “Dat bijzondere stukje dienstverlening is voor velen heel plezierig, omdat lang niet iedereen zomaar een plattegrond kan lezen. Ik probeer steeds om op maat een leef/werkomgeving te creëren, waarin mijn opdrachtgevers zich prettig voelen. Vandaar ook dat een eerste gesprek zo belangrijk is. Met goed observeren en luisteren kan ik doorgronden: wat wil mijn klant werkelijk en hoe kan ik dat het beste bieden? Pas wanneer het wederzijds klikt, kun je die verlangens vertalen in een goed creatief ontwerp, daarvan ben ik overtuigd.”

Winnen noemt zichzelf een gevoelsmens. “Ik heb al snel door wat er bij iemand past qua kleur, stijl en sfeer. Tegelijkertijd kijk ik goed naar de ruimte en het pand in zijn geheel. Want voordat je tot een goed creatief plan kunt komen, moet je de ruimte als het ware ontleden. De finesse van een bijzonder ontwerp zit in de details en de materialen. Juist daarin is ieder interieur uniek. Bij een openbare ruimte, bijvoorbeeld in de horeca, gelden trouwens weer andere regels en kun je ook met bijvoorbeeld thema’s gaan werken.”

1-uur consulten
Niet altijd hoeft een interieurarchitect een heel ontwerp te maken, aldus Jacqueline Winnen. Soms is een kort onafhankelijk consult met een professional al voldoende om een bestaand interieur nieuw leven in te blazen.
Daarbij helpt het wanneer de cliënt foto’s en plattegronden (op schaal) meebrengt. Met dat beeldmateriaal op tafel word een ruimte binnen 1 á 2 uur onder de loep genomen. Winnen geeft bruikbare tips en adviezen, of ze tekent voorstellen op een schetsrol. “Soms kun je al met kleine wijzigingen een compleet nieuw interieur creëren”, benadrukt zij.

(Web)winkel
Winning-Design exposeert en verkoopt naast eigen werk ook design en kunst van wisselende ontwerpers en beeldende kunstenaars. Momenteel is in de Arnhemse “werkwinkel-cum-gallerie onder meer werk te zien van beeldend kunstenares Evelien Melis.
Tevens verkoopt Winning-Design boeken op het gebied van interieurarchitectuur en design, met name van de vermaarde Londense uitgeverij Thames & Hudson. De Winning-Design webshop, die heel binnenkort ook actief zal zijn, biedt zelfs een nog ruimere collectie, met ook architectuurboeken, van dezelfde uitgeverij.
Met hun in 1949 gestichte boekenhuis Thames & Hudson wilden de uitgevers Walter en Eva Neurath boeken uitgeven tegen betaalbare prijzen, toegankelijk voor een breed publiek. Thames & Hudson staat bekend om de zeer hoge kwaliteit van de boeken die zij produceert, zowel in de inhoud als de kwaliteit van de productie.

Het gezicht van Winning-Design:
Jacqueline Winnen (1968) staat geregistreerd in het Architectenregister onder nummer: 4.030101.001.
Winnen is in 2000 afgestudeerd als interieurarchitect aan de Hogeschool v.d. Kunsten in Utrecht, met als studierichting Architectonische vormgeving. Daarvóór volgde zijn aan de Hogeschool v.d. Kunsten in Arnhem de richting 3D-Design. Ook behaalde zij in 1989 het diploma “Presentatie”op de M.D.G.O Mode & Kleding.

Over haar afstudeerproject de “Harmonikast” op de HKU is in de media met lof geschreven. De Harmonikast werd uiteindelijk aangekocht door de academie zelf.

Vakervaring deed Winnen gedurende een aantal jaren op bij bureaus als Virtus architecten en Meltzer & Kleinlooh architecten/interieurarchitecten in Nijmegen. Zo werkte ze bij Meltzer en Kleinlooh in samenwerking met JHK architecten mee aan het project “Breitner Center” in Amsterdam waarvoor het complete interieur verzorgt moest worden. Samen met Bob Meltzer (architect van het gebouw) heeft ze de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen een complete facelift gegeven.
Bij Virtus architecten ontwierp zij veel uitbouwen. Twee daarvan werden met lof door Welstand goedgekeurd.

In 2008 besloot Winnen voor zichzelf te beginnen. In datzelfde jaar won zij de tweede prijs bij de herontwerp-wedstijd voor de Vasim vliegasfabriek in Nijmegen, uitgeschreven door de gemeente.

Trefwoorden: Design, Interieuradvies, Interieurarchitect, Kunst

Contact Winning-design

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share