YourPND.com komt met eerste webdienst voor online opnemen eigen navigatiestem.

YourPND.com komt met eerste webdienst voor online opnemen eigen navigatiestem. van Yourpnd.com

Door: Yourpnd.com  03-12-2007
Trefwoorden: Tomtom, Voice, Stemmen

De Nederlandse webdienst YourPND.com maakt het nu mogelijk om eenvoudig zelf de routeaanwijzingen in te spreken en op het navigatiesysteem te plaatsen. Dit kan vanaf elke computer met een internetaansluiting. Het maken van een eigen navigatiestem gebeurt via de website www.yourpnd.com en de eigen computermicrofoon. Op de site wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een opname in zijn werk gaat. Na het doorlopen van het opnameproces kan de persoonlijke navigatiestem worden gedownload.

Het Arnhemse bedrijf Covadis heeft www.YourPND.com ontwikkeld. Uit een wens van Covadis-directeur Joris Huurneman ontstond het idee. 'Na een paar jaar had ik het wel een beetje gehad met de standaard navigatiestem. Zou het niet leuk zijn om me de weg te laten wijzen door bijvoorbeeld de stem van mijn vriendin, dacht ik. Ik polste mijn omgeving en de reacties waren enorm enthousiast. Bij het systeem dat we nu hebben ontwikkeld vonden we het zeer belangrijk dat iedereen er mee moet kunnen werken. De website is duidelijk en naast een microfoon, die bij de meeste computers is ingebouwd of meegeleverd, heb je niets nodig.'

'De gebruikte webgebaseerde techniek om navigatiestemmen te maken is uniek', aldus Huurneman, 'Dit maakt de werkwijze van yourpnd.com ook zo eenvoudig. Een kennis van mij, bijvoorbeeld, heeft zijn 6-jarige zoontje de navigatieinstructies in laten spreken als "na", "vijftig", "meter" en "linksaf". De webapplicatie maakt direct van de ingesproken instructies automatisch een navigatiestem die meteen te downloaden en te installeren is op het navigatiesysteem.

Met de feestdagen voor de deur biedt de site verschillende mogelijkheden om een eigen navigatiestem cadeau te doen. Zo kun je een usb-stick met eigen stem laten bezorgen en kun je ook iemand anders een 'cadeaucode' geven zodat hij of zij zelf een stem kan opnemen.

Voor meer informatie: www.YourPND.com

Trefwoorden: Garmin, Navigatiestem, Navigatiestemmen, Navman, Pnd, Stemmen, Tomtom, Tomtomstem, Tomtomstemmen, Tomtomvoices, Voice, Yourpnd,