Stap zelfstandig ondernemer wordt als positief ervaren

Door: Het Klushuis Nederland BV  06-01-2012
Trefwoorden: Montage, Klussen, Installeren

   Barneveld - In november 2011 publiceerde Rijksoverheid het rapport: ‘ Zelfbewust een zelfstandige positie’. Hieruit kwam naar voren dat 90 procent positief terugkijkt op de stap naar zelfstandig ondernemerschap en de hieruit voortkomende werkomstandigheden.   Rapport Rijksoverheid De informatie uit het rapport ‘Zelfbewust een zelfstandige positie’ is verkregen uit een meting die gehouden is onder bijna 2200 zelfstandigen. Deze ondernemers zijn actief in verschillende branches, waaronder de bouw.   Ervaring met zelfstandige positie 9 van de 10 zelfstandigen heeft een positief gevoel overgehouden aan de keus om zelfstandig ondernemer te worden. Ditzelfde percentage ervaart de werkomstandigheden als zelfstandige positief, tegenover 75 procent van de werknemers. De redenen voor deze positieve ervaringen zijn de vrijheid van keuzes (56%), zoals de indeling van eigen tijd, en de voldoening die men krijgt om als eigen baas bezig te zijn (18%).   Starten in de bouw / renovatie In de bouwbranche is de trend om te renoveren. Mensen investeren in hun huis en vinden het minder aantrekkelijk om te verhuizen. Door de geplaagde nieuwbouw vallen nog steeds (gedwongen) ontslagen. Dit is voor veel mensen een drijfveer om voor zichzelf te beginnen, bijvoorbeeld met een eigen bouw- en verbouwbedrijf. Naast ontslag zijn ambitie en vrijheid belangrijke drijfveren om baas van een eigen bedrijf te worden. De Klussenier is een franchisegever die veelzijdige vakmensen uit de bouw ondersteunt in het ondernemerschap. Bij zowel (dreigende) werklozen als bij werknemers die zelfstandig ondernemer willen worden, is De Klussenier een voor de hand liggende optie. Kijk voor meer informatie op www.eigenbedrijf.klussenier.nl.

Trefwoorden: Franchiseorganisatie, Installeren, Installeren Badkamers, Klus, Klusbedrijf, Klussen, Montage, Plaatsen, Plaatsen Dakramen, Plaatsen Keukens, Veelzijdige Vakman, Velux

Contact Het Klushuis Nederland BV

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Het Klushuis Nederland BV

Klussenier Sportzomeractie 2012 van Het Klushuis Nederland BV thumbnail
14-05-2012

Klussenier Sportzomeractie 2012

   De ‘koorts’ van alle sportieve evenementen van komende zomer begint al voelbaar te worden. Met oog op het Europees


23-02-2012

Informatieavond van De Klussenier een succes!

   Barneveld – Maandag 13 februari jl. heeft De Klussenier voor de zesde keer in twee jaar een landelijke Klussenier


09-12-2011

Resultaten Klussenier bevestigen trend bouw.

     In deze tijden van recessie in bouwsector zijn er ook lichtpunten. Zoals het ING dat deze week meldde dat


08-12-2011

Bouwbesluit beïnvloedt het werkgebied van De Klusseniers.

Minister Donner heeft besloten de inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit uit te stellen tot 1 april of 1 juli 2012.