Huisoppasdienst preventief middel tegen inbraak villa's!

Huisoppasdienst preventief middel tegen inbraak villa's! van HomeAlone Huisoppas

Door: HomeAlone Huisoppas  13-01-2007
Trefwoorden: Woning, Beveiliging, Huisdieren

Daniëlla Melis, directeur van Home-Alone Tijdelijk Woningbeheer, die haar klantenkring sinds het begin acht jaar geleden, haast explosief zag groeien, constateert dat potentiële inbrekers steeds vindingrijker worden. Hierdoor werken de standaard beveiligings-methoden niet optimaal meer. "Van opdrachtgevers krijgen we geregeld te horen dat potentiële inbrekers vooral in de duurdere wijken rondrijden en uitzoeken wie er wel en niet thuis zijn. Is de hond ineens weg? Dan is de kans groot dat de bewoners met vakantie zijn. Daar kan geen elektronische beveiliging of surveillerende politie- beveilingswagen tegenop. Woningoppas is dan een van de weinige effectieve middelen ter bestrijding van inbraak."

Volgens Melis maakt het fenomeen huisoppas een sterke groei door. Was Home-Alone Tijdelijk Woningbeheer acht jaar geleden nog een van de weinige bureau’s, tegenwoordig zie je wel meer bedrijven die in dit segment actief zijn. "Home-Alone Tijdelijk Woning-beheer onderscheidt zich door haar dienstverlening puur af te stemmen op welgestelde huiseigenaren. Hier is de behoefte aan betrouwbaarheid en discretie erg groot. Ons succes valt of staat daarom met de persoon van de oppas en een intensieve begeleiding van het hele traject. Daarom gaan wij uiterst selectief te werk bij het werven van homewatchers en moeten deze over uitstekende referenties beschikken."

De opdrachtgevers van Home-Alone Tijdelijk Woningbeheer bestaan veelal uit eigenaren van villa's, landhuizen en luxe buitenhuizen in binnen- en buitenland. Zij kregen als eersten behoefte aan een dergelijke vorm van beveiliging. De oppassers zijn streng geselecteerde actieve 50-plus-echtparen die onder andere bestaan uit oud politie- en marechaussee-functionarissen. Zij worden <i>homewatchers</i> genoemd. Ook dit is, vooral vanwege de doorzettende vergrijzing, een groeiende groep.

De procedure kent een drietal selectiefases. De echtparen die hieruit overblijven worden thuis, in hun eigen woonomgeving, bezocht en ontvangen schriftelijk bericht of men kan worden ingeschreven. Van de 700 echtparen die zich in de loop der jaren hebben aangemeld, doorstonden 125 van hen deze selectie. Als het echter eenmaal zover is, verblijven zij in prachtige villa's op even zo mooie locaties. Moeten de homewatchers door ziekte of andere redenen de opdracht voortijdig beëindigen, dan zorgt het bureau voor vervanging.

De laatste jaren constateert Home-Alone Tijdelijk Woningbeheer dat het verschijnsel huisoppas om meer gaat dan alleen de beveiliging van de woning. "Een groeiend aantal mensen wil hun huisdier liever niet in een asiel onderbrengen of voor de zoveelste keer bij vrienden en kennissen aankloppen. Door de woningoppas kunnen de huisdieren lekker in hun eigen vertrouwde woonomgeving blijven. Verder neemt ook de belangstelling voor tijdelijk beheer - met licht onderhoud - van een tweede woning in het buitenland toe.

Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnr.: +31 (0) 481-450315 of www.homewatchers.nl

NOOT: NB:Op verzoek is een aantal ervaren huiseigenaren en woningoppassers bereid tot het geven van interviews. Neemt u daarvoor contact op met:

Trefwoorden: Beveiliging, Beveiliging Woning, Cage Home Mediation, Dierenoppas, Dierenverzorging, Holiday Link, Homealone, Homesitters, Huisdieren, Huisoppas, Huisoppasdienst, Huisoppasdiensten, Huisoppassers, Iwb, Loc, Oppasdienst, Woning, Woningbeheer, Woningoppas,