Rwandezen in Nederland kiezen voor UMVA

Rwandezen in Nederland kiezen voor UMVA van Auxfin

Door: Auxfin  28-02-2009
Trefwoorden: Umva, Diaspora, Gratis Geld Overmaken,

Den Haag 17 january 2009

De verenigingen hebben besloten om met dit systeem kan werken om onder hun leden de mogelijkheid te geven de kosten van transfers te verlagen.

Systeem is speciaal ontwikkeld door deze dienstverlening aan migranten. Het is een internet banking systeem, dat zeer gebruiksvriendelijk is.

Het systeem is gepresenteerd tijdens de nieuwjaar bijeenkomsten in Den Haag. Voorafgaand zijn tests uitgevoerd door het bestuur en door het ministerie van buitenlandse Zaken uit Rwanda.
In Rwanda wordt samengewerkt met de coöperatieve bank UCT. Het is mogelijk voor de leden van de vereniging om lid te worden van de coöperatie in Rwanda. Daarmee zijn de leden tevens mede eigenaar van de bank, waarmee de toekomst verzekerd is.

Naast de service om geld over te maken heeft de vereniging ook in investeringsfondsen opgericht in Rwanda. Dit investeringsfonds is ondergebracht bij de bank Kigali en heeft volledige support van de Nationale Bank zelfs de president van de republiek.

Emmanuel Rurema zegt: “dit platform biedt veel mogelijkheden voor de Diaspora van Rwanda.”

Cornelis Heesbeen van AUXFAM zegt: “Inmiddels is ook de groep uit België betrokken, wij krijgen veel aanvragen van over de hele wereld. Wij helpen MFI’s (micro financieringsinstituten) en hun klanten door het UMA systeem te implementeren en daardoor kosten van de transacties te verlagen. De MFI’s gebruiken hun winsten om Internet te geven aan het hum klanten, infrastructuur te ontwikkelen, werkgelegenheid te creëren, leveren van communicatie en opleiding, zijn financier van kleine bedrijven, geven micro kredieten enz.”


Over UMVA.

UMVA is het financieel systeem gebouwd door Auxfam en wordt als eerste ingezet in Rwanda. Er is meer dan twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het systeem. We leveren de functionaliteit voor micro betalingen op Internet tegen de laagst mogelijke kosten. Auxfam levert services en faciliteert Remittances, is de application service provider voor de MFI’s. Speciaal voor MFI’s is een revitalisering methodiek ontwikkeld.

For more information go to www.auxfam.com

Trefwoorden: Diaspora, Gratis Geld Overmaken, Remittances, Umva,